avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Aplicare hotarare OP- mama nu vrea sa respecte ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Aplicare hotarare OP- mama nu vrea sa respecte hotararea

Am hotararea legalizata a OP program legaturi personale cu minor. Astazi m-am prezantat conform hotararii. Nu mi s-a deschis usa. Mi s-a comunicat ca nu pot avea legaturi personale, respectiv sa iau copilul de la domiciliul mamei, pe motiv ca ea nu are hotararea legalizata si se teme ca nu-l voi mai aduce inapoi. Aceasta motivatie este intemeiata? Nu inteleg deoarece in hotarare se specifica clar obligatia mea de a-l lua si de a-l readuce pe minor la domiciliul mamei. Ce pot sa fac?
Nu veti avea decat sa apelati la un executor judecatoresc si la organele de politie, din pacate. Nu are nicio importanta daca mama nu are si ea hotararea legalizata. In mod sigur i-a fost comunicata si cunoaste situatia.
Motivul invocat de catre mama minorului nu are nici o legatura cu faptul ca va impiedica sa va exercitati dreptul de vizita conform hotararii.
In ceea ce priveste temerea acesteia ca nu veti mai aduce copilul inapoi, ar trebui sa o asigurati in acest sens si sa-i aduceti la cunostinta faptul ca in cazul in care dvs.ati incalca hotararea si ati retine copilul la domiciliul dvs. peste programul de vizita, ar avea la randul sau dreptul sa formuleze impotriva dvs.plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev. art 307 al.1 c.pen., asa cum si dvs. aveti la indemana aceasta posibilitate, in situatia in care va impiedica in continuare sa va exercitati dreptul de vizita.
In rest, la ultima intrebare v-am raspuns deja aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Faptul ca dansa nu are hotararea legalizata nu este un motiv intemeiat.

Faceti plangere pe at 307 Cod pen la Politie si la protectia copilului.

Apelati la un executor judecatoresc ( va dura insa mai mult)
:oops: Va rog sa continuati discutia pe primul topic inceput in acest sens. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare hotarare ordonanta presedintiala Bograv Bograv Am primit comunicarea hotararii OP care imi permite un program de vizita. Datorita zilelor libere nu am reusit sa o investesc cu formula executorie, hotararea ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararaii judecatoresti de vizitare a minorului Varujan Varujan In luna ianuarie am divortat de comun acord de sotia mea si am semnat impreuna un acord in care am convenit ca baitelul nostru(4 ani) sa fie crescut de sotie, ... (vezi toată discuția)
Hotarare stabilire vizite minor Adelina t Adelina t Am o hotarare prin care s-a stabilit un program de vizite minor. Aceasta hotarare este executorie de plin drept sau trebuie pusa in executare, adica trebuie ... (vezi toată discuția)