avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea hotararaii judecatoresti de vizitare a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea hotararaii judecatoresti de vizitare a minorului

In luna ianuarie am divortat de comun acord de sotia mea si am semnat impreuna un acord in care am convenit ca baitelul nostru(4 ani) sa fie crescut de sotie, cuantumul pensiei alimentare si programul de vizita,
Eu am respectat tot ce am convenit si bineinteles ca am cumparat haine,mancare si am contribuit in plus pentru gradinita,Sotia mea insa imi face greutati in respectarea dreptului de a vorbi la telefon cu copilul si imi fixseaza ea un program de vizitatare trunchiat su cum doreste,Ce pot face sa se respecte Hotararea Judecatoreasca ?
Cel mai recent răspuns: Varujan , utilizator 20:49, 3 Decembrie 2010
Puteti sa depuneti o plangere penala impotriva fostei sotii in baza art.307 din C.pen. care incrimineaza nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
Imi scrie atat pe email cat si prin SMS ca nu vrea sa respecte hotararea. Din pacate cel care sufera foarte mult este copilul care (desi o iubeste foarte mult pe mama)este foarte atasat de mine si sufera ingrozitor.Tot ce-si doreste este sa stea mai mul;t cu mine,Copilul are tulburari de vorbire si emotionale iar eu nu reusesc sa o fac pe fosta sotie sa inteleaga ca interesul nostru este i sa il ajutam sa treaca peste aceste momente grele si pentru el. Ea refuza nu dreptul meu de a avea legaturi cu copilu ci de a avea copilul un tata adevarat nu de imprumut,
Aveti doua posibilitati:
- pe cale civila, executarea silita a hotararii prin care s-a stabilit programul dv. de vizita;
- pe cale penala, in situatia in care puteti dovedi ca, in repetate randuri, fosta sotie s-a opus ca dv. sa va exercitati dreptul de vizita consfintit prin hotararea judecatoreascam puteti depune o plangere la Parchetul local vizand savarsirea infractiunii de nerespectare a masurilor de incredintare minor (art. 307 C.pen.). ;)
Multumesc! Pot apela la ambele posibilitati sau trebuie sa hotarasc pentru nuna din ele,In cat timp as putea sa-mi vad copilul.Doresc tot ce pe el nu-l traumatizeaza si asa trece prin mult greu,As dori sa iau legatura cu un avocat pentru demarearea procedurilor si daca se poate camcat ar costa ?
Incepeti cu executarea silita a hotararii prin care a fost stabilit dreptul dvs. de vizita al minorului, iar daca executarea silita nu va putea fi dusa la bun sfarsit, executorul judecatoresc va incheia un proces-verbal in acest sens, proces-verbal pe care il puteti folosi ca proba in plangerea penala pentru savarsirea infractiunii prev de art.307 al.2 c.pen.
Pentru dovedirea plangerii penale aveti nevoie de probe-inscrisuri si 2 martori , probe necesare dovedirii impiedicarii repetate de catre mama a exercitarii dreptului dvs. stabilit prin hotararea judecatoreasca.
Plangerea se depune la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau direct la politie.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea partii vatamate, iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Onorariul avocatial se stabileste in functie de criteriile prevazute de Statutul profesiei de avocat.
Consultati avocat.

Alte discuții în legătură

Vizita copil Maciprian Maciprian Buna ziua Sunt divortat si fosta sotie ma ameninta ca nu ma mai lasa sa vad copilul daca il mai iau la noua mea casa si in prezenta noii mele partenere . In ... (vezi toată discuția)
Nu sunt lasat sa vad minorii dupa programul stabilit de instanta ciciilo ciciilo Buna ziua. La divort fosta mea sotie a fost deacord cu programul de vizita stabilit de instanta. Eu m-am recasatorit intre timp si acum si-a schimbat opinia si ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotatare judecatoresca adriananiculescu adriananiculescu Acum 2 ani m-am despartit de sotia mea si am hotarat de comun acord si programul de vizitare a copilului. Am stabilit ca alternativ sa-si petreaca vacantele de ... (vezi toată discuția)