avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoatere minor peste hotare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoatere minor peste hotare

sunt Nicoleta si am mai scrie pe acest forum si mi-a fost de mare ajutor raspunsurile voastre si de care va multumesc foarte mult pe aceasta cale.
As mai dori sa mai intreb daca am decizia de la tribunal care este definitiva si irevocabila care imi incredinteaza mie copilul si a plati pensie alimentara in valoarea cuantumului de 25% din venitul minim pe economie si cu program de vizitare la domiciliu meu in fiecare a 3-a duminica din luna.intrebarea mea este daca as dori sa plec cu minorul din tara se poate fara semnatura lui? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:07, 4 Iulie 2011
Da , avand hotararea definitiva si irevocabila , legalizata , puteti iesi cu minorul afara din tara
Da, insa avand in vedere ca prin aceeasi hotararea judecatoreasca, tatal are stabilit un program de vizitare minor, aveti obligatia de a-l instiinta pe acesta cu privire la intentia de a parasi tara impreuna cu minorul, urmand de asemenea sa-i comunicati acestuia adresa unde tatal isi poate exercita dreptul stabilit conform hotararii judecatoresti.
In caz contrar, tatal poate formula impotriva dvs. plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art.307 al. 2 c.pen.-nerespectarea masurilor privind incredintarea.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca vreti sa plecati din tara provizoriu si sa reveniti dupa concediu pentru a respecta hotararea il puteti notifica pe tatal minorului,astfelca acesta sa isi exercite dreptul ulterior printr-o intelegere compensatorie prin care sa isi exercite dreptul la vizita.
am uitat sa specific k ia dat un program de vizitare la domicilul meu a 3 a duminica din luna cateva ore dar fara luare ci sal vada la domiciliul meu=D>si asa trebuie sal anunt dak ies din tara cu copilul:)
Nu ati uitat, ati precizat mai sus " la domiciliul meu", insa nu are relevanta modalitatea de vizitare , ci stabilirea in sine a unui program de vizita, prin urmare este necesara instiintarea tatalui in sensul celor aratate mai sus.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu minor Mariana_Cora Mariana_Cora Buna ziua! In urma divortului, minorul mi-a fost incredintat mie. Recent am gasit un loc de munca in strainatate si am vrea sa plecam acolo. Am vorbit cu un ... (vezi toată discuția)
Pot iesi cu copilul din tara? ContSters79589 ContSters79589 Buna seara.In urma divortului mi s-a incredintat copilul.Intrebarea mea este pot iesi cu el din tara fara aprobarea fostului sot?Mentionez ca el are dreptul ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara a copilului minor HorynaGabriela HorynaGabriela Am un copil de 6 ani rezultat dintr-o relatie de concubinaj in anul 2008 printr o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila mi sa incredintat minorul ... (vezi toată discuția)