bunica mea a cumparat in 1958 o gradina de la fratele ei si ia dat 8mii de lei a venit colectivizarea si i sa luat gradina din pacate cind a cumparato nu au facut acte si nici fratele nu avea acte facute de parinti lor sora mai mica a cumparat casa in vecinatatea pamintului, sorasa a tinut gradina pe timpul c.a.p ca lot ajutator cum era atunci , dupa revolutie cind sa impartit pamintul sora bunici mele sa facut proprietara pe pamint si nu vrea sa il cedeze cu nici un chip se judeca de 10 ani si tot degeaba nu vrea sal cedeze spune ca e mostenire ea sia luat dreptul ca mostenire ce i se cuvenea dar il vrea si pe acesta fiindui propice fiind in spatele casei ei fratele ei care are pamintul si i la dat bunici mele a decedat el recunostea ca ea dat pamintul dar acum copii lui nu vor sa ai dea nici ei pamintul bunicii mele fratele ia facut si un testament dar vad ca acum nu se mai tine cont sora bunicii mele a mituit cu bani grei pe toti si acum bunica e disperata va rog dati mi si mie un raspuns urgent (ea vrea sa aduca dosarul de la botosani aici in bucuresti se poate?)
Spuneti ca sunteti in proces de 10 ani pentru situatia data.Cu siguranta bunica are un avocat care ii apara interesele si sunt convinsa ca in cunostinta de cauza acest avocat va ofera consultanta necesara. Pentru a stramuta o pricina de la o instanta la alta trebuie sa aveti motive serioase dar si dovezi, altfel nu se poate. Un proces are mai multe faze, respectiv fondul apoi apelul sau recursul si pe urma curtea suprema. Daca aveti castig de cauza (nu pot sa va lamuresc decat daca analizez documentele dosarului) cu siguranta justitia va triumfa.
procesul sa judecat si la suceava si la botosani cind a avut bunica dreptate a facut recurs matusa mea si a manevrat situatia in favoarea ei si tot asa am impresia ca la botosani situatia unui proces se face in functie de bani care da mai mult ala are dreptate
Speta pe care ati pus-o in atentia noastra este destul de complexa pentru a va sfatui noi care sunt pasii de urmat. Va trebui sa va angajati un avocat care sa va apere drepturile deoarece asa cum v-am spus speta este complexa si chiar daca noi am incerca sa va dam un sfat cu privire la proces acesta ar fi superficial deoarece lipsesc actele depuse la dosar. Fara un avocat riscati sa pierdeti chiar daca aveti dreptate.
Din pacate, va trebuie si acte doveditoare ale sustinerilor dvs, altfel, in Romania se moare cu dreptatea de mana. Mergeti la primarie si socilitati un extras de registru agricol 1956-1958 (de la pozitia rolului fratelui bunicii) si1959-1963 (de la pozitia bunicii). Din aceste documente trebuie sa reiasa 'miscarea", chiar daca nu s-auifacut acte la notar. De asemenea, incercati sa obtineti si un extras din registrul de intrare in CAP cu pozitia bunicii (poate s-a inscris in evidente ca bunica a intrat in CAP cu casa si curte), precum si de pe cererea de inscriere in CAP a bunicii (poate a mentionat acolo adresa casei si curtii, pentru o mai buna individualizare). Este posibil ca primaria sa nu mai detina astfel de documente (multe arhive CAP s-au distrus/descompletat in timp), insa merita incercat:D
De asemenea, se poate solicita un istoric de rol fiscal pentru casa si curte (poate bunica apare ca platitoare de impozit) din 1958 incoace.
Cu astfel de documente, puteti incerca solicitarea constatarii nulitatii absolute a TP-ului surorii bunicii, invocand art. III lit.a din legea 169/1997 - ca fiind emis unei persoane fara drept.
Uzucapiune de 30 ani
mcrucita
Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)