avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenire

mama mea a plecat in anul 1994 la tara sa aibe grija de mama ei si dupa decesul mamei ei de fratele ei.impozitul pe pamint si casa le-a platit mama in continuare nefiind facuta succesiunea dupa parinti ei,pe chitante scriind numele bunicului titular (prin...numele mamei mele).ce vreau sa va intreb,(mama mea decedind in 2008,eu continund sa platesc chitantele mai departe binenteles toate actele casei si titlul de proprietate sint pe numele bunicului),Daca mama a platit impozitul atita ani,am inteles ca exista un decret prin care ii revine casa de la tara, 10 sau 15 ani consecutivi.va rog ajutati-ma cu un raspuns pt.ca sint in razboi cu neamurile.va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:18, 9 August 2011
Problema necesita o analiza mai amanuntita.
Este vorba despre trei succesiui consecutive : a bunicului, a bunicii si a mamei dvs.
Cu privire la fiecare dintre cele trei succesiuni, persoanele care aveau vocatie succesorala trebuiau sa faca acte de acceptare a succesiunilor, in termenul de prescriptie de 6 luni de la decesul fiecarui inaintas.
Din relatarea dvs., reiese ca mama a facut acte de acceptare tacita a succesiunii bunicii dvs., prin stapanirea casei batranesti si plata impozitelor.
Ca sa va raspundem daca dvs. puteti invoca drepturi depline asupra casei batranesti, trebuie lamurite urmatoarele aspecte :
- care este componenta masei succesorale ramasa de pe urma bunicului si cine sunt mostenitorii acceptanti ai acestuia;
- care este componenta masei succesorale ramasa de pe urma bunicii si daca mai sunt si alti mostenitori acceptanti, in afara de mama dvs.
- cine a acceptata succesiunea ramasa in urma decesului mamei dvs.
bunicul si bunica au detinut impreuna 5.5ha pamint extravilan,1000 m pamint tot extravilan,numit vii,1545 m curte cu o casa care acum sta sa cada.au avut 4 copii,anume:prima fata cea mare a murit,(are 3 copii)ea fiind despagubita de bunici cind s-a maritat,a urmat un alt frate care a murit acum o luna neaviind sotie si copii,mama mea care a murit v-am spus in 2008 si eu sint singur,si mai este o sora in viata.mama mea cum v-am mai spus a avut grija de toata familia la tare,bunic,bunica si frate.va rog avutati-ma .acum eu platesc mai departe impozit pe pamint si casa.nu am inteles ultima intrebare a dumneavoastra,(cine a acceptata succesuiunea ramasa in urma mamei mele)adica cum?multumesc mult si va rog ajutati-ma
Puteti incerca sa contestati drepturile succesorale ale celorlalti succesibili, pe motiv ca nu au facut acte de acceptare a succesiunii. Ceilalti succesibili sunt : sora mamei dvs., care este inca in viata si cei trei copii ai sorei, care a murit. Faptul ca aceasta sora a fost "despagubita" atunci cand s-a casatorit, nu o decade din drepturile succesorale. Se poate vorbi cel mult de raportul donatiilor sau de reductiunea acestora.
Nu am inteles daca dvs. mai aveti frati sau surori si daca tatal dvs. mai este in viata.
Daca da, atunci si acestia au drepturi succesorale asupra mostenirii lasata de mama dvs.
Lucrurile pot fi lamurite doar prin instanta.
Consultati un avocat din zona in care locuiti.
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Rugaminte/important LydiaM LydiaM Buna seara, Sunt Lydia si am si eu cateva intrebari de pus, am nevoie de cateva indrumari legale. Tatal meu a decedat acum cateva luni, mama si ea este ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? succesiune complicată CORNELIA UNGUREANU CORNELIA UNGUREANU Va rog invatati-ma ce am de facut.. Buniicul din partea tatalui a murit, sa facut succesiunea, si certificatul de mostenitor,in care au fost trecuti tatal meu ... (vezi toată discuția)