avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda primarie

Buna ziua

M-ar interesa sa stiu daca mai exista o cale de a ataca un proces verbal de amenda de la primarie. Primaria a amendat un administrator de bloc ca nu vrea sa predea gestiunea asociatiei in urma solicitarii comitetului executiv. Comitetul solicita primariei, fara existenta unei adunari generale, sa fie amendat ca nu preda gestiunea asociatiei. Insa in aceiasi zi, membrii comitetului sparg usa asociatiei, fara sa-l instiinteze pe adm. nici de intentia de demitere nici de sustragerea fortata a documentelor asociatiei.
Insa:
- Administratorul nu a fost instiintat de aceasta "dorinta" a comitetului, iar la primarie au sustinut ca acesta si-a dat demisia, fara ca aceasta sa existe.
A contestat procesul verbal de amenda, dar a pierdut datorita "justitiei" atat pe fond cat si pe recurs.
Dovezi in aparare
- Nu exista o hotarare a adunarii generale de demitere, conf. L114/1996 respectiv HGR400/2003.
- Procesul verbal al comitetului intocmit "recent" la sugestia primariei, -pe care se bazeaza pv de amenda -nu are antet, si nici stampila, este semnat de 4 locatari din care 2 nu sunt membrii alesi in
comitet. Nu exista cererea de demisie, desi pv de amenda sustine ca a fost amendat datorita faptului ca "in urma demisiei, nu a predat gestiunea asociatiei"
- administratorul a actionat in justitie, asociatia, pentru demitere ilegala, a castigat si instanta anuleaza asa zisa demitere;

Insa nici una dintre instante nu a tinut cont de aceste dovezi.
In plus in pv de amenda se mentioneaza ca este amendat in baza HCL14, care prevede acesta contraventie ca fiind "refuzul adm. demis in urma hot. adunarii generale", ori nu exista o asemenea hotararea AG legala, si instanta s-a pronuntat ca fiind ilegala demiterea.

Ce mai poate face administratorul sa nu plateasa amenda de 1500RON?, sau mai exista vre-o cale de atac.

Va multumesc,
Daniel N.
Cel mai recent răspuns: danocs , utilizator 22:21, 13 Martie 2007
a atacat procesulverbal la instanta....daca am inteles bine si nu i s-a admis plangerea? recurs? ceva...... daca tot ceea ce spi s-a invocat in instanta si s-a dovedit este imposibil sa se fii respins....dupa logica mea....
Ba este posibil, s-a facut recurs si din condica reiese ca " se respinge recursul ca neintemeiat", desi adm. a depus hot.definitiva cum ca demiterea de catre asociatie este lovita de nulitate absoluta. Se pare ca trebuiesc suplimentate fondurile locale, chiar de catre unii nevinovati. Cel putin alta logica nu am gasit.
Primaria nu a depus dovada ca adm. si-a dat demisia, deoarece nu exista.
S-a depus la dosar raspunsul de la Politia Capitalei prin care se confirma spargerea si deschiderea urmaririi penale pentru furt
S-a depus la dosar adresa asociatiei cum ca a fost demis adm. dupa data postei si a conf. de primire la cateva zile dupa spargere.
S-a depus hotararea Tribunalului care hotaraste nulitatea absoluta a hotararii asociatiei de demitere a administratorului
Primaria nu a depus extras din hot. adunarii generale de demitere a adm. asa cum prevede art.1 din Hot.CL 14, in =baza careia a fost amendat.
Instanta a sustinut ca in Legea 554 nu exista motiv pentru anularea pv de amenda.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2007
danocs, utilizator
dupa recurs mai ai doua cai extraordinare de atac. revizuire, daca s-au descoperit inscrtisuri noi, sau contestatie in anulare, Hotărârile instanţelor de recurs mai pot fi atacate cu contestaţie când dezlegarea dată este rezultatul unei greşeli materiale sau când instanţa, respingând recursul sau admiţându-l numai în parte, a omis din greşeală să cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare. art. 318 cpc.
sau, daca te tine, fa-le plangere penala celor de la primarie pt abuz si celor de la asociatie pt fals. cauta...cauta...
Nu prea imi place administrativul, desi cam am de-a face cu el, dar mi se pare ca nu a avut avocat adm, nu? Neintemeiat inseamna ca nu are temei de drept recursul formulat de adm sau ca cel care a fost folosit nu este bun. Mai mult, ceea ce ati scris in final ce L554 etc... ma duce cu gandul la aceeasi idee. Instanta nu a cercetat fondul ci doar dreptul. Si in administrativ procedura, temeiurile si termenele chiar au importanta. Asta e singurul lucru frumos din administrativ.
Si oricum n-am inteles, cica administratorul n-a fost demis, da' de fapt s-a judecat cu privire la o demitere. :-/
Inteleg ca exista totusi o demitere (chiar nelegala, pana la definitivarea hot de declarare a nelegalit ei aceasta era presupusa a fi in regula...), nu s-au raportat la aceasta?

....Asa ca lamureste-ne::)
Obiectul procesului a fost anularea procesului-verbal de amenda sau reintegrarea in drepturi a admmin. dupa destituirea revolutionara facuta de conlocatari?!

Ne-ar ajuta....

Alte discuții în legătură

Termen de predare documente asociatie Chesu Petre Chesu Petre Am o problema si as dori sa aflu citeva raspunsuri de la cei ce s-au lovit de o asemenea problema ; -comitetul executiv impreuna cu cenzorul asociatiei au ... (vezi toată discuția)
Predare primire intre administrator vechi si cel nou fastman68 fastman68 Dupa alegerile de la AG s-a ales alt presedinte.Aministratorul s-a dat demisia cu un preaviz de 15 zile. Intrebare : cam care e rolul si responsabilitatea ... (vezi toată discuția)
Adunare generala SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! S-a facut adunare generala si s-a ales un nou comitet executiv, dar s-a hotarat s-a ramana vechiul administrator. Acest administrator a refuzat ... (vezi toată discuția)