M-ar interesa sa stiu daca mai exista o cale de a ataca un proces verbal de amenda de la primarie. Primaria a amendat un administrator de bloc ca nu vrea sa predea gestiunea asociatiei in urma solicitarii comitetului executiv. Comitetul solicita primariei, fara existenta unei adunari generale, sa fie amendat ca nu preda gestiunea asociatiei. Insa in aceiasi zi, membrii comitetului sparg usa asociatiei, fara sa-l instiinteze pe adm. nici de intentia de demitere nici de sustragerea fortata a documentelor asociatiei.
Insa:
- Administratorul nu a fost instiintat de aceasta "dorinta" a comitetului, iar la primarie au sustinut ca acesta si-a dat demisia, fara ca aceasta sa existe.
A contestat procesul verbal de amenda, dar a pierdut datorita "justitiei" atat pe fond cat si pe recurs.
Dovezi in aparare
- Nu exista o hotarare a adunarii generale de demitere, conf. L114/1996 respectiv HGR400/2003.
- Procesul verbal al comitetului intocmit "recent" la sugestia primariei, -pe care se bazeaza pv de amenda -nu are antet, si nici stampila, este semnat de 4 locatari din care 2 nu sunt membrii alesi in
comitet. Nu exista cererea de demisie, desi pv de amenda sustine ca a fost amendat datorita faptului ca "in urma demisiei, nu a predat gestiunea asociatiei"
- administratorul a actionat in justitie, asociatia, pentru demitere ilegala, a castigat si instanta anuleaza asa zisa demitere;
Insa nici una dintre instante nu a tinut cont de aceste dovezi.
In plus in pv de amenda se mentioneaza ca este amendat in baza HCL14, care prevede acesta contraventie ca fiind "refuzul adm. demis in urma hot. adunarii generale", ori nu exista o asemenea hotararea AG legala, si instanta s-a pronuntat ca fiind ilegala demiterea.
Ce mai poate face administratorul sa nu plateasa amenda de 1500RON?, sau mai exista vre-o cale de atac.
Obiectul procesului a fost pv de amenda. Cei din asociatie, (doar 3 membrii din comitet), care au solicitat primariei amendarea adm., au inscenat o adunare generala, cu inscrisurile de rigoare, care s-a tinut in lipsa admin., fara sa fie anuntata ,fara sa se respecte HGR400/2003.
Cand a fost chemat admin. sa dea declaratii pentru spargerea casieriei, a descoperit la politie ca exista un pv al unei adunari generale semnat de 4 persoane din 261. Atunci a initiat o actiune in justitie pentru anularea acelui pv. interesant ca justitia a constatat si nulitatea absoluta a demiterii, desi n-o ceruse explicit.
Nici la acea adunare nestatutara, nu s-a scris in acel pv (declarat nul de instanta) ca admin este demis. Nu exista de altfel nici un proces verbal de adunare generala, legal sau nelegal, ca adm. sa fie demis. Nu stiu daca m-am facut inteles.
Agentul constatator de la primarie, motiveaza pv-ul de amenda cu faptul ca "in urma demiterii ca urmare a demisiei(?), comitetul executiv a solicitat predarea gestiunii si adm. refuza sa prezinte un act de predare primire a gestiunii"
PV de amenda nu i-a fost comunicat, dar in a 30-a zi a fost afisat pe usa adm. unde locuia. (locuia intr-un bloc alaturat). S-a incheiat in lipsa, martor fiind o persoana care a initiat spargerea si mai ales 'alungarea".
Nu se specifica in pv de amenda, unde a avut loc controlul, dar se spune ca "in urma controlului s-a constatat refuzul adm.(desi acesta nu era prezent)"de a preda gestiunea asociatiei."
In recurs a fost inselat de un avocat, care i-a cerut o suma mare de bani, iar in instanta a sustinut doar ca"administratorul este un caz social, este sarac si nu are cu ce plati amenda". Nu a depus concluzii, nu l-a sustinut cu nici o explicatie privind temeinicia nevinovatiei sale. Avocatul se cheama Ion Varzaru, poate mai fug si altii de el. Are birou pe magheru.
Nici chiar cazul fortuit nu l-a sustinut, cand primaria ii cere gestiunea, si-l sanctioneaza, iar gestiunea a fost sustrasa de cei care o solicita, sau este impiedicat sa aiba acces la ea, de cei ce o solicita.
Inca nu s-a redactat hotararea din recurs, sa vad motivatia respingerii recursului.
Oricum va sunt recunoscator pentru observatii.