avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara minori

Cu 3 ani in urma am divortat de fosta sotie, din casatorie au rezultat doi baieti (in prezent au 6 respectiv 8 ani), care au fost dati spre crestere fostei sotie si nu mie. Am platit de atunci la zi pensia alimentara stabilita prin Hotararea judecatoreasca. In urma cu 3 luni am primit o citatie in vederea majorarii acestei pensii alimentare. Sunt angajat cu contract de munca, dar am activat si ca persoana fizica autorizata (al carei activitate am desfiintat in urma cu o luna, nemaiavand nici un venit din aceasta activitate). Intrebarea mea este daca aceste venituri, pe care le-am avut din activitatea de PFA, dar nu voi mai avea in continuare, pot fi avute in vedere pentru o eventuala majorare a pensiei alimentare sau nu? Mentionez ca mai am si rate bancare, care sunt egale ca veniturile mele nete de la locul de munca unde sunt angajat cu CIM. Aveti vreo sugestie pentru mine? Va multumesc ff frumos.
Cel mai recent răspuns: camptour , utilizator 14:39, 3 Mai 2010
Si din ianuarie ce documente de venituri ati depus la dosar?
Se va tine cont de veniturile actuale, nu ce ati avut.
!/3 din ce va dovedi sotia ca aveti ca venit lunar acum.
Judecatoarea a solicitat adeverinta de salariu de la locul de munca in ianuarie. Luna trecuta, la ultima sedinta, avocatul fostei sotie (ca intre timp si-a angajat un avocat) a solicitat o noua adeverinta de salariu, dar a solicitat trimiterea unor adrese catre fostii mei clienti, pe care l-am avut ca PFA, sa comunice sumele achitate mie, in urma acestor prestari de servicii pe care l-am efectuat. Am mentionat judecatoarei ca acele venituri sunt oricum venituri brute, am o gramada de cheltuieli care se deduc din acestea, dar totusi, a trimis adresele la aceste institutii (primarii, care erau clientii mei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marirea pensiei de intretinere erdei alexandru erdei alexandru In urma divortului am castigat dreptul de a creste si educa copii, fosta sotie fiind obligata la plata pensiei de intretinere.Avand in vedere ca de cativa ani ... (vezi toată discuția)
Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Adeverinte de venit cu discrepante, fals in acte? catrinel_lia catrinel_lia Buna ziua, In luna ianuarie am intentat proces fostului sot pentru majorarea pensiei alimentare. La calcularea pensiei alimentare s-a luat in considerare ... (vezi toată discuția)