avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... marirea pensiei de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

marirea pensiei de intretinere

In urma divortului am castigat dreptul de a creste si educa copii, fosta sotie fiind obligata la plata pensiei de intretinere.Avand in vedere ca de cativa ani nu am actionat-o pentru marirea acestei sume, in decembrie am facut acest lucru iar ea a depus o cerere reconvetionala aratand ca nu are de unde sa dea mai multi bani.Eu am probe ca are multe surse de castig, si vreau sa aduc la cunostiinta instantei acest lucru.Mentionez ca m-am recasatorit si pe langa cei doi copii din prima casatorie mai am un copil si din a doua, deci in total trei copii, pe care trebuie sa-i intretin dintr-un singur salariu de bugetar.
Ce este de facut? Rog sa-mi raspundeti si sa ma indrumati.
Cel mai recent răspuns: ralu_2008 , utilizator 18:25, 25 Ianuarie 2010
puteti raspunde la cererea reconventionala aratind dovezile pe care va sprijiniti cererea de marire a pensiei de intretinire, aratind sursele de venituri ale fostei sotii.
Faceti dovada ca sotia dvs.are mai multe surse de venituri declarate(nu munca la negru) care pot fi avute in vedere la calcularea unei pensii majorate si aratati-le instantei pentru a se solicita relatii cu privire la castigurile reale ale acesteia pe ultimele sase luni
ce acte trebui sa intocmesc in acest scop?
daca cunoasteti sursele de venit ale fostei sotii, puteti sa solicitati angajatorilor adeverinte de venit. daca acestea refuza sa elibereze asemenea documente, aratati instantei de judecata acest lucru solicitind ca acesta sa ceara angajatorilor mentionati relatii cu privire la cuantumul veniturilor. puteti sa va adresati ITM-ului local solicitind date despre contractele de munca a fostei sotii, de aici obtinind cuantumul veniturilor.
Nu cumva instanta trebuie sa solicite aceste lucruri la sesizarea mea?Ce garantie am eu ca pot afla pe cont propriu veniturile acesteia?Si din nou...PRIN CE ACT PROCEDURAL POT SOLICITA ACESTE LUCRURI???

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara andromeda71 andromeda71 Buna ziua, Acum trei ani am divortat si platesc pensie alimentara pentru un copil minor rezultat din acea casatorie. De curand m-am recasatorit si am un al ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara horatiu67 horatiu67 Am si eu o problema mai delicata. Sunt divortat de mai bine de trei ani, timp in care am platit fiicei mele pensia alimentara conform celor prevazute in actul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara micsorare valymony valymony am un proces micsorare pensie care s.a amanat pt data de 7 dec,spunand k s.a amanat pt a se solicita relatii de la politia orasului si de la consiliul local ... (vezi toată discuția)