avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Am si eu o problema mai delicata. Sunt divortat de mai bine de trei ani, timp in care am platit fiicei mele pensia alimentara conform celor prevazute in actul de divort. In toata aceasta perioada fiica mea, desi a fost in intetinerea mamei a stat numai la fosta mea soacra. Am convingerea ca in acest timp fiica mea a trait mai mult din pensia alimentara data de mine si din pensia fostei soacre, mama ei avand diverse preocupari. Treceau zile intregi in care fosta sotie nu se ducea sa-si vada fiica cu toate ca aceasta se afla in intretinerea ei asa cum am mai spus. Pe langa pensia alimentara am incercat sa fac cat mai mult ca fiica mea sa ma simta mereu aproape. Am petrecut mult timp impreuna, week-enduri, concedii etc. Pot spune chiar ca pustoaica era cu mine in vacanta la tara la parintii mei, iar eu am achitat banii cuveniti chiar si in cazul in care atat fosta sotie cat si concubinul ei de la acea vreme stateau acasa pentru ca nu aveau servici .
De o luna de zile fosta soacra a decedat, iar acum fosta sotie m-a anuntat ca o sa solicite in instanta majorarea pensiei alimentare pentru ca nu se descurca cu banii.
Pentru toate cele spuse mai sus nu pot sa aduc dovezi si nu stiu ce sa fac !!!! Cum se calculeaza pensia alimentara ? Ce ma sfatuiti sa fac ? Pe langa pensia alimentara cheltuiesc oricum foarte mult cu fiica measi nu vreau ca fosta sotie sa-si rezolve diversele ei probleme cu banii mei, scotand-o la inaintare pe fiica mea !
Multumesc
Cel mai recent răspuns: horatiu67 , utilizator 13:19, 22 Noiembrie 2009
Pensia de intretinere se stabileste pîna la o patrime din cîstig sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii .
De ce nu solicitati incredinarea minorei catre dvs.? poate exista sanse.
Daca nu mai aveti alti minori, cuantumul pensiei de intretinere poate ajunge pana la 25% din veniturile dvs cu caracter permanent.
Aveti posibilitatea sa va adresati instantei cu o cerere privind reincredintarea minorei catre dvs , daca va doriti acest lucru....
Daca sotia intenteaza actiune pt majorarea pensiei, asta nu inseamna ca instanta ii va da castig de cauza.
Chiar daca nu aveti dovezi, proba cu martori este suficienta pt a arata contributia dvs. la cresterea minorei si dezinteresarea mamei.
Pensia alimentara nu se calculeaza dupa o ecuatie anume, dar se obicei se incuvinteaza marirea ei daca exista motive temenice ( de ex. rata inflatiei a crescut si de la o pensie de cateva sute de mii vechi stabilita acum 7 ani se solicita marirea la 2 mil., au crescut veniturile parintelui platitor, etc.).
Mergeti cu martori si sustineti-va cauza.
Nu vreau sa supun copilul unei noi torturi prin deschiderea unui proces de custodie. Fata mea, care este un copil foarte matur pentru varsata ei m-a intrebat daca nu mi-e bine si asa............... M-a mai intrebat de ce sa cheltui o gramada de bani cu procese, cand acesti bani ii putem folosi pentru a ne simti bine impreuna.
In afara de asta, credeti ca incredinteaza cineva o fata care are 13 ani unui tata care locuieste intr-o garsoniera ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate renunta la paternitate ? baikomarilena baikomarilena Sunt divortata din 2002 , iar in urma divortului instanta mi-a incredintat mie ingrijirea fetitei care avea atunci 2 ani. Fostul sot a inceput sa ma ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara platita in avans cristilaur cristilaur In urma cu aproximativ patru ani i-am platit fostei sotii pensia alimentara pentru fica noastra in avans prin noatar calculata la salariul minim pe economie de ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma Adelinasfarlea Adelinasfarlea Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si anume:doresc sa imi deschid o firma cu viitorul sot si anume sa ne achizitionam un camion si sa mergem sa ... (vezi toată discuția)