avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara platita in avans
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara platita in avans

In urma cu aproximativ patru ani i-am platit fostei sotii pensia alimentara pentru fica noastra in avans prin noatar calculata la salariul minim pe economie de atunci in cuantum de 15700 ron. Instanta a hotarit sa platesc 100 ron pe luna, suma pe care nu am platit-o deoarece am platit tot gramada mamei. Acum am cost sunat de fosta sotie sa ma anunte ca ma da in judecata pentru neplata pensiei. Mentionez ca tutorele este mama cu adresa de domiciliu in Spania iar minora a locuit pîna acum câteva zile la mama mea adica la bunicii paterni. Ce este de facut? P. S. Stiind ca am achitat in avans pensia am accesat si un credit in derulare prima casa credit care imi subtiaza substantial veniturile!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:09, 11 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
In documentul notarial se specifica ca suma este calculata pana la implinirea varstei de 25 ani reprezentand totodata si studiile universitare.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
cristilaur, utilizator
Adica ati platit pentru circa 6 ani si jumatate, pana la 25 de ani, asadar fiica era majora la acea data?
Concret, puteti sa ne spuneti ce ati platit, in ce data exact si cat?
Dupa mine ar fi bine sa contactati un avocat si sa o notificati si sa-i comunicati ca ii solicitati restituirea sumei platite cu titlu de pensie de intretinere, vazand ca fiica dv. a fost crescuta de altii.
Mie imi rezulta ca minorul are 12 ani.
deci .. instanta a stabilit sa platiti lunar cate 100 de lei pt ca veniturile dvs erau mici si nu aveati de unde plati mai mult. Desi instanta a stabilit sa platiti lunar, dvs v-ati inteles apoi cu fosta sotie sa dati o suma globala si ce trebuia sa dati de-a lungul a 13 ani, ati platit intr-o transa.
In realitate ati platit acea suma sau ati compensat cu altceva ?

Ce poate sa faca mama acum e sa ceara marirea pensiei de intretinere, ar fi trebuit mai din vreme.. ca suma ce ati platit-o in avans sa ajunga pt o perioada mai scurta.
in hotarare scrie ca sunteti dator sa platiti pana la 18 ani sau pana la sfarsitul studiilor ? daca nu mai studiaza dupa liceu ?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
gi-jane2, moderator
Imi cer scuze eram destul de confuz, am gresit suma...deci rectific: In data de 14.01.2011 fosta sotie cu acordul minorei m- au dat in judecata pentru reincredintare minor, minora avînd la acea data virsta de 12 ani si 5 luni spunind ca vor locui inpreuna in Spania la domiciliul mamei, totodata convenind cu mine sa le platesc suma de 27 300 roni cu titlu de pensie alimentara pentru minora pina la implinirea virstei de 25 ani acoperind inclusiv cheltuielile pentru studii ( facultate ). Aceasta suma a fost calculata la salariul minim pe economie la data respectiva adica 175 ron luna, iar in instanta a cerut 100 ron luna. Ok toate bune si frumoase copilul a stat la mama in Spania un an si jumatate dupa care a revenit in tara ca ramine la mine unde a stat aproape un an dupa care cu acordul mamei minora s-a mutat la bunicii paterni. Nu cunosc din ce motive acum 3 zile mama minorei a trimis un taxi dupa fica noastra, i-a mutat locatia la matusa ei( sora mamei) si m-a anuntat telefonic ca ma da in judecata pentru neplata pensiei alimentare! Suma de bani i-am achitat-o la notar, iar intre timp stiind ca nu mai am alte datorii mi-am luat un apartament prin prima casa lucru care-mi diminueaza cu mult veniturile. Ce este de facut...si cu banii luati si dat in judecata...

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara Robert1980 Robert1980 Tatal nu a platit pensie alimentara timp de 5 luni pt k minora in varsta 17 ani a ales sa locuiasca cu bunicii din partea tatalui in acest timp el fiinnd ... (vezi toată discuția)
Program de vizita in strainatate arramona arramona Buna ziua. Va rog sa-mi da-ti si mie niste sfaturi.Mama unei minore de 4 ani vrea sa-l de-a in judecata pe fostul sot pentru a obtine un program de vizitare a ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare de catre tata Cocollino Cocollino Buna ziua, Ma numesc Corina, sunt din Bucuresti si in urma divortului fiica noastra a ramas in grija mea. Tatal ei nu mi-a platit nici un leu din pensia ... (vezi toată discuția)