avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... instiintare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

instiintare

Buna, cu cat timp inainte este obligata firma la care lucrezi, sa iti dea instiintarea de expirare a contractului de munca? minimul si maximul de zile
Cel mai recent răspuns: anda.i , utilizator 14:33, 3 Mai 2010
Daca este vorba de o expirare a termenului ptr contract individual de munca pe durata determinata, atucni firma NU are nici o obligatie. Dvs ca parte stiti pana la ce data a fost incheiat.

Daca aveti CIM pe perioada nedeterminata, iar firma doreste rezilierea contractului, atunci aceasta este obligata sa va inainteze un preaviz de 20 zile lucrattoare dupa care sa va concedieze individual.
Contractul de munca incheiat pe perioada determinata inceteaza de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat, nefiind nevoie de notificare anterioara, salariatul cunoscand data incetari inca de la semnarea contractului.
In cazul unui contract individual de munca pe durata determinata angajatorul nu are obligatia sa te anunte dinainte ca av expira termenul contractul. In caz de restructurare post, cu cel putin o zi inainte, trebuie sa primiti decizia de restructurare care trebuie sa includa obligatoriu termenul de preaviz ( 20 zile lucratoare).In caz de demisie cu preaviz, trebuie sa efectuati 15 zile calendaristice de la data la care ati anuntat angajatorul de demisia dumneavoastra. In 30 zile de la data incetarii contractului trebuie sa intrati in posesia tuturor documentelor ( carnet de munca, decizie incetare activitate, nota lichidare, adeverinta somaj- daca este cazul). Nu asteptati ca angajatorul sa va trimita aceste documente. Dumneavoastra trebuie sa le ridicati personal, sau prin imputernicire, de la angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Incetare contract AndreeaNec AndreeaNec Buna ziua! Din anul 2013 lucrez la o firma privata. In toti acesti ani, contractul individual de munca a fost reinnoit fara stirea mea si fara a semna ceva ... (vezi toată discuția)
Demisie urtimudo urtimudo Buna ziua, Sunt angajat pe o perioada determinatasi mi-am inaintat demisia la zi pentru a ma putea angaja la un alt loc de munca.patronul spune ca nu poate ... (vezi toată discuția)