avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stingere litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stingere litigiu

Buna ziua,

Rog un raspuns la urmatoarea speta: In cadrul unui proces pe rol, partile au convenit sa stinga litigiul prin invoiala partilor (art. 271 C.p.c.) si renuntarea la dreptul pretins (art. 247 C.p.c.) din partea reclamantului.

In aceasta idee, s-a incheiat o Tranzactie extrajudiciara stufoasa in care au fost clarificate toate pozitiile partilor.

De asemenea, s-a stabilit si o valoare de plata de catre parati catre reclamant pentru stingerea acestui litigiu.

In prezent, doresc sa introduc in instanta o Conventie cu statutul de Invoiala a partilor in care sa mentionez atat art. 271, cat si art. 247 solicitand instantei redactarea unei hotarari.

Intrebarea mea este daca in cadrul acestei Conventii pot sa nu mentionez nici o valoare si care este riscul pronuntarii unei hotarari pe invoiala partilor?

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Art. 247 cod procedura civila versus legea medierii adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua, Am rugamintea unui raspuns la urmatoarea speta: In cadrul unui proces civil am calitatea de parata si mi se solicita daune materiale pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare contravaloare imobil revendicat adrianadamian09 adrianadamian09 Doresc un raspuns la urmatoarea speta: In calitate de reclamanta am un proces de revendicare - fond, pentru un imobil pe art. 480 Cod civil. Paratul ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la judecata EUlavy EUlavy Poate reclamatul sa renunte la judecata in ziua pronuntarii solutiei in dosarul civil? (vezi toată discuția)