Deci se pot corobora prevederile codului muncii (art. 16 alin. (3), art. 34 alin. (5) si art. 40 alin. (2) lit. h) cu art. 25 din legea 85/2006 si cu art. 253 din legea 31/1990, nu? ( Art. 253. - (1) Lichidatorii vor putea fi persoane fizice sau persoane juridice. Lichidatorii persoane fizice sau reprezentanţii permanenţi - persoane fizice ale societăţii lichidatoare - trebuie să fie lichidatori autorizaţi, în condiţiile legii.
(2) Lichidatorii au aceeaşi răspundere ca şi administratorii, respectiv membrii directoratului. )
ca sa raspund la intrebarea lui bote marius, motivul este ca ffemeia in cauza mai are putin pana la pensie. are o adeverinta eliberata de societatea angajatoare din 1991, dar nu are datele de identitate complete si nu este acceptata de casa de pensii. are perioada lunga cuprinsa in adeverinta , vreo 5 ani.
Toata aceasta situatie o cunoaste lichidatorul si refuza sa elibereze o noua adeverinta completa si zice ca trebuie sa plateasca dar nu spune cat. stie ca femeia este neputincioasa si profita de ea, asteapta sa ii dea euroi sau nu stiu ce alta valuta. NU VA SUNA A SANTAJ?
Eu va multumesc pentru lamuriri si va promit ca situatia o sa se schimbe. Ma gandesc ca mai exista si niste organele de cercetare penala sa il potolim pe RECALCITRANT, si cum ati mai spus si ITM-ul etc.
O sa ii scriem in cerere: .... in caz contrar urmeaza sa ma adresez organelor penale pentru respectarea drepturilor mele:D
In legea 85/2006 art.25 sunt atributiile lui, dar...... pentru a elibera o dovada chiar si a unei adeverinte este adevarat ca marea majoritate au astfel de pozitie, te poarta pe drumuri si iti cer sume de bani necuvenite.
Lichidatorul la momentul pronuntarii falimentului societatii este reprezentantul legal deci trebuie sa elibereze si adeverintele de vechime.
Nu are temei sa va refuze, nu are temei sa va solicite orice suma.
Are obligatia ca in max 30 zile sa va eliberereze aceasta adeverinta, nu vrea puteti sa faceti la itm plingere, sa depuneti la instanta in dos de faliment si sa solicitati jud sindic sa dispuna expres prin incheiere ca lich sa elibereze acea adeverinta.
Buna seara .
Daca lichidatorul are acces la cartile de munca ale fostei firme ,deci daca are documentele necesare eliberarii adeverintei solicitate, in cazul acesta nefiind alta solutie, nu vad ce motiv ar avea sa nu va elibereze adeverinta .
Deci se pot corobora prevederile codului muncii (art. 16 alin. (3), art. 34 alin. (5) si art. 40 alin. (2) lit. h) cu art. 25 din legea 85/2006 si cu art. 253 din legea 31/1990, nu? ( Art. 253. - (1) Lichidatorii vor putea fi persoane fizice sau persoane juridice. Lichidatorii persoane fizice sau reprezentanţii permanenţi - persoane fizice ale societăţii lichidatoare - trebuie să fie lichidatori autorizaţi, în condiţiile legii.
(2) Lichidatorii au aceeaşi răspundere ca şi administratorii, respectiv membrii directoratului. )
ca sa raspund la intrebarea lui bote marius, motivul este ca ffemeia in cauza mai are putin pana la pensie. are o adeverinta eliberata de societatea angajatoare din 1991, dar nu are datele de identitate complete si nu este acceptata de casa de pensii. are perioada lunga cuprinsa in adeverinta , vreo 5 ani.
Toata aceasta situatie o cunoaste lichidatorul si refuza sa elibereze o noua adeverinta completa si zice ca trebuie sa plateasca dar nu spune cat. stie ca femeia este neputincioasa si profita de ea, asteapta sa ii dea euroi sau nu stiu ce alta valuta. NU VA SUNA A SANTAJ?
Eu va multumesc pentru lamuriri si va promit ca situatia o sa se schimbe. Ma gandesc ca mai exista si niste organele de cercetare penala sa il potolim pe RECALCITRANT, si cum ati mai spus si ITM-ul etc.
O sa ii scriem in cerere: .... in caz contrar urmeaza sa ma adresez organelor penale pentru respectarea drepturilor mele
Insolventa
gilisor
Avem o firma mica de paza. Conturile firmei au fost blocate pentru neplata unor penalitati si o amenda. Putem introduce firma in insolventa? Cum putem proceda ... (vezi toată discuția)