avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

Avem o firma mica de paza. Conturile firmei au fost blocate pentru neplata unor penalitati si o amenda. Putem introduce firma in insolventa? Cum putem proceda pentru a inchide firma fara a plati aceste "dari"?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 23:19, 17 Iunie 2013
mai important este daca nu cumva vi se pot imputa personal aceste debite. este de verificat situatia stocurilor si a sumelor de bani din casa
gilisor a scris:
Putem introduce firma in insolventa? Cum putem proceda pentru a inchide firma fara a plati aceste "dari"?

Desigur, dar sa tineti cont ca :
Introducerea prematură, cu rea-credinţă, de către debitor a unei cereri de deschidere a procedurii atrage răspunderea patrimonială a debitorului persoană fizică sau juridică, pentru prejudiciile pricinuite.

Se poate inchide firma fara plata acelor dari, cu conditia sa nu fiti gasit vinovat ca si persoana fizica si sa nu vi se ceara atragerea raspunderii de catre lichidator sau creditor(i).
Buna seara .
Trebuie sa indepliniti conditiile prevazut in art.28 din Legea nr.85/2006.
Cu stima,
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichiditate mystik mystik Care sunt pasii care trebuiesc facuti pentru a inchide o firma cu datorii la stat? Firma are debitori actionati in instanta si este putin probabil sa se ... (vezi toată discuția)
Proces verbal insolvabilitate anaf alinbolog alinbolog Am o firma infiintata in 2007. Din 2008 nu mai am activitate deloc. Am primit de la ANAF un proces verbal de declarare a starii de insolvabilitate.Mai am de ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate declara insolventa unei firme? Olga67 Olga67 Va salut si va multumesc anticipat pentru raspuns.Intrebarea mea este daca se mai poate cere intrarea in insolventa a unei firme daca a inceput procedura de ... (vezi toată discuția)