avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... in ce conditii se poate declara insolventa unei firme?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

in ce conditii se poate declara insolventa unei firme?

Va salut si va multumesc anticipat pentru raspuns.Intrebarea mea este daca se mai poate cere intrarea in insolventa a unei firme daca a inceput procedura de executare silita.
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 14:11, 23 Iulie 2010
Puteti sa dati putin mai multe detalii?

Procedura executarii silite nu are nicio legatura cu procedura insolventei (teoretic), practic, insolventa suspenda orice actiune indreptata impotriva recuperarii unei creante de la debitor aflat in starea de insolventa.
Cred ca o asemenea cerere este admisibila in cazul in care mai exista si alti creditori si, bineinteles, sunt indeplinite conditiile pentru deschiderea procedurii – art. 3 pct.1, art. 27 .
Trebuie tinut cont si de art. 27 alin (4) si art. 143 din Legea nr. 85/2006.

Introducerea prematura si cu rea-credinta, de exemplu numai pentru a suspenda un proces sau o executare silita prin efectul normei legale din art. 36 atrage raspunderea patrimoniala a debitorului persoana fizica sau a reprezentantilor statutari ai persoanei juridice debitoare, pentru prejudiciile pricinuite (Prof. univ. dr. Ion Turcu, LEGEA NR. 85/2006 PRIVIND PROCEDURA INSOLVENTEI – COMENTATA).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control de fond- insolventa dory1985 dory1985 Daca in urma unui control de fond , inspectorii sesizeaza ca firma are foarte multe datorii la fisc si la furnizori, ei imi pot declansa procedura de ... (vezi toată discuția)
Reorganizare judiciara anjinsan anjinsan Buna ziua, Sa spunem ca exista un debitor care are datoire de 300.000 lei. Cu putin inainte de a incepe executarea silita, debitorul face o cerere de ... (vezi toată discuția)
Insolventa easz23 easz23 Buna seara, Cum si in ce mod o societate comerciala poate declara insolventa? Datoriile prezente sunt doar catre stat, acestea fiind mult mai mari decat ... (vezi toată discuția)