avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reorganizare judiciara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reorganizare judiciara

Buna ziua,

Sa spunem ca exista un debitor care are datoire de 300.000 lei. Cu putin inainte de a incepe executarea silita, debitorul face o cerere de intrare in reorganizare judiciara, cerere care se aproba si de care am aflat acum 3 zile. Problema este ca acest debitor are un teren de 10 ha, intravilan, evaluat, asa superficial, la 8 mil euro. La jumatatea lunii mai 2008, un alt creditor a cerut deschiderea procedurii falimentului impotriva acestui debitor, cerere care este contestata si respinsa. Culmea, la nici 10 zile, se solicita de catre acelasi debitor reorganizarea activitatii.
Problema mea este urmatoarea :
Exista vreo cale sa ma opun declansarii procedurii reorganizarii si sa imi recuperez banii prin vanzarea unei portiuni din terenul debitorului? As prefera varianta aceasta, deoarece reorganizarea este ceruta de catre debitor in mod evident, pentru a paraliza orice actiune impotriva sa, si ar trebui sa astept 1-2 ani pentru a+mi recupera banii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 09:28, 21 Iulie 2008
Potrivit art. 32 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, deschiderea procedurii la cererea debitorului se notifica creditorilor societatii, care au dreptul sa se opuna deschiderii procedurii in termen de 15 zile de la notificare.
Prin aceasta opozitie aveti posibilitatea sa faceti dovada ca cererea debitorului este facuta cu rea-credinta si sa cereti despagubiri pentru prejudiciile suferite, conform art. 27 alin. 4 din aceeasi lege.

Pentru a afla mai multe cu privire la debitorul Dvs. si despre procedura, puteti accesa site-ul ONRC, Buletinul procedurii insolventei.
Confirm si eu cu practica.
Va puteti folosi de art 27 / 4. am avut o speta in care a fost incident si s-a angajat raspunderea patrimoniala.
Art. 27. - (1) Debitorul aflat în stare de insolvenţă este obligat să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor prezentei legi, în termen de maximum 30 de zile de la apariţia stării de insolvenţă.
(4) Introducerea prematură, cu rea-credinţă, de către debitor a unei cereri de deschidere a procedurii atrage răspunderea patrimonială a debitorului persoană fizică sau juridică, pentru prejudiciile pricinuite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate declara insolventa unei firme? Olga67 Olga67 Va salut si va multumesc anticipat pentru raspuns.Intrebarea mea este daca se mai poate cere intrarea in insolventa a unei firme daca a inceput procedura de ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer insolventa firmei mele? glo glo am o societate comerciala si sincer sa fiu nu merge. am datorii ? facturi neplatite de peste 6 luni. mai mult decit atit am avut un control si a mai ... (vezi toată discuția)
Control de fond- insolventa dory1985 dory1985 Daca in urma unui control de fond , inspectorii sesizeaza ca firma are foarte multe datorii la fisc si la furnizori, ei imi pot declansa procedura de ... (vezi toată discuția)