avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Proces verbal insolvabilitate ANAF
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Proces verbal insolvabilitate ANAF

Am o firma infiintata in 2007. Din 2008 nu mai am activitate deloc. Am primit de la ANAF un proces verbal de declarare a starii de insolvabilitate.Mai am de plata dobanzi si majorari de pe vremea impozitului forfetar. Principalul l-am achitat, desi cu strangere de inima am fost de acord sa platesc impozit pe nimic ... nici atunci nu aveam activitate. Totalul de plata este de 4900 lei. Nu am nici un activ inregistrat pe societate nici bani de incasat, nimic. Din cate m-am documentat, ar trebui sa adresez tribunalului in 30 de zile (de la primirea PV, sper; diferenta dintre emitere si primire este de 12 zile) o cerere prin care solicit aplicarea prevederilor legii 85/2014 (Art. 66).

Intrebari:

1. La cat este de incalcita legislatia, nu imi este clar daca pot sa invoce atragerea raspunderii administratorului pt. speta de fata. Mentionez ca nu am avut niciodata active, asa ca nu am vandut si nu am ascuns nimic fata de fisc.

2. Actele si documentele specificate la Art. 67 ... in afara de banca unde am deschis un cont nu am ce completa. Toate ar trebui sa contina ”mentiunea nu este cazul”. Nu o sa creda judecatorul ca-mi bat joc de ei?

3. Am citit in alte intrebari si raspunsuri ceva despre o limita minima de 40.000 lei a creantei pt. deschiderea dosarului la tribunal. In ce lege este speficitata ca nu i-am dat de urma.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 19:13, 2 August 2015
1) atragerea raspunderii se face doar in anumite conditii si pentru anumite fapte;
2) nu o sa creada judecatorul ca va bateti joc de el, caci nu sunteti singura firma in situatia asta;
3) limita mentionata este stipulata in legea mentionata de dvs., undeva la inceput.
I-am dat de urma. Acum, dilema mea este referitoare la Pct (9) al Art. 66 care zice ca: Introducerea prematura, cu rea-credinta, de catre debitor a unei cereri de deschidere a procedurii atrage raspunderea patrimoniala a debitorului persoana fizica sau juridica, pentru prejudiciile pricinuite. Introducerea prematura are vreo legatura cu valoarea-prag asa cum este definita in Art. 4 pct. 72?

Sunt intre ciocan si nicovala. Daca nu depun cererea in 30 de zile incalc legea. Daca o depun si nu respecta valoarea-prag, iar incalc legea.
Buna seara .
In primul rand, procedura insolvabilitatii este aplicata de catre ANAF si este prevazuta in art.178 CPF.
Procedura insolventei se aplica conform Legii 85/2014, si se aplica de catre lichidatorul judiciar si instantele judecatoresti , iar pentru ca aceasta sa poata fi aplicata, trebuie ca datoria firmei sa fie de cel putin 40.000 lei,asa cum prevede aceasta lege.
Cu stima.
Marius Bote.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O firmă inactivă, care are datorii către stat de peste 40.000 lei, dar fără bunuri mobile/imobile, poate solicita intrarea în insolvență? utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua! Am si eu urmatoarea intrebare: o firma inactiva care are datorii catre stat peste 40.000 lei dar fara bunuri mobile/imobile poate solicita ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma rome rome Buna ziua, am o firma la care sunt administrator unic si pe care doresc sa o inchid. Dar exista o mica problema; pe adresa firmei exista o amenda data de ITM ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii DanieleLuca DanieleLuca DETIN O FIRMA CU DATORII LA FURNIZORI SI SPATIUL UNDE AM FOST CHIRIAS DAR FARA DATORII LA STAT.CE URMEAZA?POT FI AFECTAT CA SI PERSOANA FIZICA? (vezi toată discuția)