Mi-a mâncat zilele o rudă. Acum am venit de la ea şi mi-am dat seama că persoana e rău intenţionată şi că trebuie să găsesc o metodă de a o obliga să participe la următorul proces.
Mama străbunicii a avut două bucăţi de pădure în suprafaţă totală de 2,5 ha.
Avem două titluri de proprietate, unul de 1 ha, celălalt de 1,5 ha pe numele tatălui meu (o moşteneşte pe bunica), fratelui şi surorii ei.
Anul trecut sora bunicii a decedat şi ea. Au rămas în urmă 3 moştenitori, dintre care unul este extrem de căpos. Pur şi simplu nu vrea să se prezinte în instanţă pentru a-şi primii dreptul care i se cuvine. Ceilalţi doi moştenitori ai surorii bunicii mele vor să vină şi să fie de acord cu împărţeala dar nici ei nu au cum să determine pe cea de-a treia persoană.
Tatăl meu, dar şi fratele bunicii se chinuie de câţiva ani să rezolve problema asta.
Acum am ajuns la exasperare pentru că deja a fost intabulat cineva pe câteva sute de metrii mp din totalul de 2.5 ha de pădure. De asemenea, sunt unii care tăie văzând că e un fel de „stână fără stăpân”.
Anul trecut aveam o acţiune în derulare, dar s-a stins pentru că iarăşi erau neînţelegeri legate de care 2 din 3 moştenitori rămâne cu 1 ha (cât era limita legală atunci), practic care din cei 3 vinde celorlalţi doi moştenitori partea sa, pentru ca ceilalţi doi să aibă minim 1 ha.
Apoi a murit sora bunicii şi au rămas aceşti alţi 3 moştenitori de la ea.
Cum poate tata şi fratele bunicii să oblige pe cei 3 moştenitori ai surorii bunicii să vină la împărţeală şi să terminăm procedura asta. Părţile sunt absolut egale şi toată lumea e de acord, numai că unul dintre cei 3 moştenitori ai surorii bunicii îşi bate joc de noi toţi pe motiv că are o supărare cu ceilalţi 2 moştenitori ai bunicii ei (legată de alte împărţiri...).
Persoana de care spun că e capul răutăţilor respinge orice soluţie. Nu vrea nici să vină la semnat, nici să facă procură altcuiva, nici să renunţe, nici să vândă. Cu alte cuvinte îşi bate joc de noi toţi!
Bun!
Ce soluţie am să OBLIG persoana asta să se prezinte?
Cum fac să pun căpat acestei ambiguităţi şi apoi să-mi pot intabula şi proteja pădurea de hoţi sau de alţii care intabulează ce şi unde vor?
in primul rand, dvs chiar daca nu vine in instanta caposul tot puteti sa continuati procesul.. ideea este sa fie si el chemat.. chiar daca nu se prezinta se poate jdueca si in lipsa lui..in al doilea rand, daca cineva sa intabulat peste bucata dvs de padure, putei sa cereti anularea acelei intabulari si sa aratati ca dvs sunteti impreuna cu ceilalti mostenitori de drept al acelei paduri.. sau daca se face si iesirea din indiviziune, puteti sa cereti instantei atribuirea acelei parti din padure care este de altcineva intabulata, caposului.. sa si sparga el capul cu ala care a intabulat padurea daca e capos
Pierderea deocamdată nu ar fi aşa de mare, sub 1,000 mp.
Nu ştiu ce să zic. Ceva nu se leagă aici... Dumneavoastră spuneţi că nu depindem de căpos, atunci de ce până acum am bătut pasul pe loc rugându-ne de căpos?
Sau de ce fratele bunicii, al cărui fiică este avocat, a pierdut anul trecut taxa de timbru la proces tocmai pentru că nu putea fi adus căposul...
Instanţa îi poate atribuii căposului partea sa din total, chiar dacă nu vine să semneze împărţirea?
Având în vedere că acest căpos şi ceilalţi 2 moştenitori din ramura sa nu au făcut succesiunea bunicii, presupun că cei 2,50 ha se împart la cei 3 moştenitori din TP şi că acest căpos şi colegii săi împart mai departe între ei. Corect?
De asemenea, unde putem afla cât este taxa de timbru pentru împărţirea acestei moşteniri de 2,50 ha de pădure?
Vanzare teren
Justitiarul711
Suntem 4 frati.Am mostenit de la parinti 4 ha de teren arabil. In certificatul de mostenitor , notarul nu a facut referire la faptul ca fiecare primeste1 ha de ... (vezi toată discuția)
Mostenire
george-b
Strabunicul meu a detinut 96 ha de padure,pana prin anul 1949, in momentu in care a fost luata de statul roman.in urma legi 18 a fost retrocedata,in momentul ... (vezi toată discuția)