avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nu mai pot fi actionar la firma mea.Ce sa fac?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nu mai pot fi actionar la firma mea.Ce sa fac?

sunt unic actionar la o firma insa nu trebuie mai figurez in actele societatii deoarece este caz de incompatibilitate.Ma gandesc sa ies din firma si sa pun in loc pe altcineva, de preferat o persoana care nu-mi este ruda in nici un grad.Totusi firma este profitabila si sunt ceva afaceri in derulare.Care ar fi modalitatea de control din partea mea asupra persoanei interpuse ? Sau mai bine spus... exista o asemenea modalitate de control?Ideea ar fi sa nu ma trezesc in viitorul apropiat ca noul "asociat unic" (de foarte buna credinta acum) ma va lasa fara nimic din afacerea mea sau va face cine stie ce imprumuturi sau leasing-uri in contul firmei...create de mine.Sunt foarte ingrijorata in aceasta privinta si tot aman transmiterea fimei si nu-mi este bine.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:04, 14 Martie 2007
O poti vinde :D
O solutie ar fi un contract cu conditie rezolutorie :D
De unde rezulta pt dvs aceasta incompatibilitate? Dintr-o lege speciala? Dintr-o obligatie contractuala?
As vrea sa ma asigur ca ea exista cu adevarat, deoarece, bunoara, calitatea de unic actionar (asa cum va exprimati dvs.) NU EXISTA. Exista cel mult calitatea de unic ASOCIAT intr-un SRL, in care probabil aveti si calitatea de administrator. Si de cele mai multe ori, incompatibilitatile privesc calitatea de administrator nu si cea de asociat.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2007
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati executor judecatoresc ContSters22096 ContSters22096 Art. 40 Exercitarea funcţiei de executor judecătoresc este incompatibilă cu: c)desfăşurarea unor activităţi comerciale, direct sau prin persoane ... (vezi toată discuția)
Consilierul juridic poate fi actionar intr-o societate? mirela07 mirela07 cine ma poate ajuta cu un raspuns? eu nu am gasit nicaieri scriu negru pe alb daca se poate sau nu.este adevarat sunt cateva functii care nu sunt compatibile ... (vezi toată discuția)
Magistrat incompatibil flrn468 flrn468 Am o nelamurire. Exista incompatibilitate pe Legea 92 pe 1992, respectiv pe Legea 303 pe 2004 cu privire la magistrati care sunt membri fondatori intr-un srl ? ... (vezi toată discuția)