avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită incompatibilitati executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

incompatibilitati executor judecatoresc

Art. 40
Exercitarea funcţiei de executor judecătoresc este incompatibilă cu:
c)desfăşurarea unor activităţi comerciale, direct sau prin persoane interpuse;
d)calitatea de asociat într-o societate în nume colectiv, asociat comandidat în societăţile în comandită simplă sau pe acţiuni, administrator al unei societăţi cu răspundere limitată, preşedinte al unui consiliu de administraţie, membru al consiliului de conducere, director general sau director al unei societăţi pe acţiuni, administrator al unei societăţi civile.

avand in vedere cele 2 alineate ale art 40 din lg 188, imi poate spune cineva daca poti fi exec judecatoresc si, in acelasi timp, asociat unic al unui srl?
la lit d) se stiplueaza ca exista incompatibilitate cu calit de administrator al unui srl, nu si cu calitatea de asociat.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 14:59, 15 Decembrie 2009
Cred ca este posibil acest lucru, deoarece legea nu face referire si la calitatea de asociat unic al unui SRL.
Eu as interpreta textul de lege, in sensul dispozitiilor art.40 lit.c), respectiv, calitatea de asociat unic, implica desfasurarea unor activitati comerciale, dar este doar interpretarea mea.Practica judecatoreasca in domeniu cred ca ar fi relevanta.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Birou notarial poate incheia ctr de asist juridica? lylyan lylyan Buna ziua Avem un Birou notarial - PFA . Pot incheia ctr de asistenta juridica/notariala cu un srl? Cum ar trebui sa il inchei, in nume propriu sau pe ... (vezi toată discuția)
Angajarile la biroul notarial corina.trandafir corina.trandafir Pot angaja la un birou notarial .....notari ?dar notari stagiari?juristi? Care este legea care imi interzice acest lucru? Si cu ce articol din codul muncii ... (vezi toată discuția)
Asociat unic si functionar public karmelika karmelika Asociatul unic al unui srl poate avea si calitatea de functionar public sau exista incompatibilitate? Administrator al srl-ului este alta persoana. (vezi toată discuția)