avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort prin acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort prin acord

Buna ziua,
am urmatoarea intrebare:
-- am cerut instantei de judecata impreuna cu sotul meu desfacerea casatoriei prin acord,indeplinind conditiile cerute de lege,respectiv,sint casatorita de 13 ani si nu avem copii.
Am mai solicitat pastrarea numele sotului si dupa desfacerea casatoriei si sa imi fie atribuit beneficiul contractului de inchiriere a garsonierei,ma ales ca eu sint titulara in acte.
Sotul meu a semnat cererea de chemare in judecata si este de acord cu solicitarile mele.
Miine am termen la judecatorie si ne vom prezenta amindoi.
Va rog sa-m spuneti,ramine de miine in pronuntare sau ne mai da un termen de impacare? care e termenul de impacare?
Multumesc pt sprijin.
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 20:42, 3 Mai 2010
Din practica judiciara, nu cunosc dosar care sa ramana in ponuntare de la primul termen.
Vad ca aveti mare graba, dar "viitorul " va mai trebui sa astepte cel putin trei luni, daca nu va prinde vacanta de vara.
Fara suparare, este mare aglomeratie pe cap de judecator, apoi sunt exceptiile de procedura de discutat, intampinarile, iar ex-ul se poate razgandi oricand si va da planurile peste cap.
Va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat.
Din pacate nu exista nici un ''viitor'',nici pt mine ,nici pt el.Amindoi vrem sa divortam din alte motive.In primul rind pt ca nu avem copii si vreau ca garsoniera in care locuim sa o cumpar numai eu,ca si titulara a contractului de inchiriere..nu doresc ca fratii sau parintii lui sa mosteneasca ceva de la mine in situatia in care se intimpla ceva cu mine..si decit sa facem tot felul de acte de donatie...vinzare..testamente....am hotarit sa divortam,rezolvam cu actele si apoi ne recasatorim.Nu exista nici un fel de neintelegere intre noi,ba mai mult,vrem sa facem totul ''ca la carte'' cu actele pentru a nu avea probleme mai tirziu.
Dar tot n-am inteles.....miine ramine in pronuntare? sau ne mai da un termen?
De aceea am solicitat pastrarea numele sotului pt a nu mai schimba actele..daca ne vom recasatori in 2-3 luni sa nu mai pierd timpul cu schimbarea buletinului...etc.
Eu,totusi cred ca nu va fi maine pronuntarea(e primul termen ). Spuneti ca nu doriti sa schimbati actele de stare civila,. Totusi in acte aveti statutul de casatorita conf, certificatului de casatorie seria... nr.... din. data de ... . Asadar, acestea nu se vor mai potrivi , daca divortati si apoi va veti recasatori......prin alt act de casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)
Situatie disperata _ divort marian-cristinel marian-cristinel Rog din suflet un sfat. Dupa hotararea definitiva de divort , in situatia in care cei doi se impaca si hotarasc sa o ia de la inceput, are vreo repercusiune ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitatea unei sentinte de divort Justitiarul711 Justitiarul711 O sentinta de divort este pronuntata in data de 14.01.2015, avand termen de recurs/apel 30 de zile de la comunicare. Partile primesc acasa comunicarea in ... (vezi toată discuția)