Buna ziua,
M-am interesat si eu rasfoind mai multe legi si am retinut urmatoarele:
(Inainte, fac totusi o precizare: veniturile de pe cel de-al doilea fluturas sunt venituri dintr-un fond special, negociat prin contract colectiv de munca intre sindicatul functionarilor publici si consiliul local, din care s-au retinut toate contributiile+impozitul).
Din OUG 185/2005:
art.10. - baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art.2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
art. 4. - cota de contributie pt concedii si indemnizatii, destinata exclusiv finantarii cheltuielilor cu plata drepturilor prevazute de prezenta oug, este de 0.85%, aplicata la fondul de salarii sau, dupa caz,[...], asupra veniturilor supuse impozitului pe venit. De asemenea:
art. 6(2). - persoanele fizice sau juridice prevazute la art.5 lit.a) au obligatia platii cotei de contribute pt concedii si indemnizatii de 0.85%, aplicata la fondul de salarii realizat[...] Prin fond de salarii realizat, in sensul prezentei oug, se intelege totalitatea sumelor utilizate de un angajator pt plata drepturilor salariale sau de natura salariala. (care venituri din salarii se impoziteaza, la fel ca pe fluturas!).
Din Codul fiscal 2003:
art. 55. - Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, (poate fi considerat si contractul colectiv de munca?) indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda[...].
Din Codul Muncii 2003:
art.157. - (1) Salariile se stabilesc prin negocieri individuale sau/si colective intre angajator si salariati sau reprezentanti ai acestora.
(2) Sistemul de salarizare a personalului din autoritatile si institutiile publice finantate integral sau in majoritate de la bugetul de stat, [...], bugetele locale si bugetele fondurilor speciale se stabileste prin lege, cu consultarea organizatiilor sindicale reprezentative.(asadar aceste venituri speciale pot fi considerate de natura salariala acordate din bugetul fondurilor speciale?)
Reprezinta aceste articole o baza pt a-mi putea sustine cauza cat mai clar si transparent?
Va multumesc.