avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare. Tatal-fara serviciu!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare. Tatal-fara serviciu!

Tatal copilului a platit pensia de intretinere ultima data pe 20dec.2006. Din aceasta cauza si pt faptul ca mai este dator pt vreo 8 luni cu aceasta(iul.2005-febr.2006), acum 2 saptamani, pe 27febr.2007, l-am reclamat la parchet.
Problema mea: Datoria din urma e din perioada in care avea serviciu, dar s-a disponibilizat in dec.2005 luand vreo 20.000ron, moment in care tot nu i-a platit copilului pensia restanta, iar in prezent a ramas si fara ajutor de somaj, nemaiavand nici un venit in acte. Intre timp(dec.2007) si-a cumparat o garsoniera. Poate fi acuzat de rea-credinta in aceste conditii, neplatind pensia din 20dec.2006 pana in prezent si el fiind fara venituri, dar el mai repetand gestul de neplata si cand avea serviciu?
Cel mai recent răspuns: Ioana1974 , utilizator 17:46, 23 Aprilie 2007
Mai ales in condiitiile in care si-a luat o garsoniera...
Daca ati facut plangere pentru abandon de familie va trebui sa plateasca sumele datorate cu titlu de pensie de intretinere. In caz contrar va face inchisoare. Pensia datorata se va calcula la nivelul stabilit prin hotararea judecatoreasca cat timp nu solicita instantei reducerea ei. Av. Scripa
Va multumesc, si sper ca legea sa isi faca datoria, pentru ca aproape ca nu mai am speranta!
Buna ziua
Stiu ca postez cam tarziu la mesajul dvs, dar poate veti afla si parereaa mea in ceea ce priveste Justitia din romania si mai ales respectarea drepturilor copilului.
Si eu sunt in acelasi caz ca dvs, cu diferenta ca la mine nu s-a platit pensia alimentara de peste 6-7 ani, nici nu mai tin bine minte.
Ultima oara i-am facut dosar ptr. neplata acum 4 ani, cu specificatia ca inainte a mai avut vreo 3 dosare. Eu am divortat cand copilul avea 2 ani, in momentul de fata are 13 ani.
Ultimul dosar a stat la Politie timp de 4 luni, cu toate ce nu platise pensia alimentara de mai bine de 5 ani. In momentul in care m-am dus si i-am luat la intrebari au dat drulmul la dosar. La Procuratura a mai stat 4 luni, bineinteles neavand nici acolo de gand sa ii dea drumul mai repede pana cand nu am facut nenumarate drumuri la ei.
De acolo dosarul a plecat in cele din urma la Tribunal Sector 6. Acolo a fost judecat si i s-a dat sentinta de a efectua un an de puscarie. A facut intampinare la Tribunalul Bucuresti, sectia penala, pt. ca daca nu facea acest lucru executa pedeapsa.
Si iata-ma, ajunsa si pe la sectia penala. Nu va spun ce cumplit ma simteam.
Acolo s-a judecat, i s-a dat termen de o luna sa plateasca toata restanta. Bineinteles, nu a platit decat un sfert.
La ultima infatisare am ramas stupefiata ce ecizie a luat acea judecatoare, care, probabil, rolul ei ar fi fost sa stea la cratita.
A considerat ca merita iertat (va inchipuiti, nu dupa 3 luni de neplata, ci de 6 ani) si i s-a dat un an cu susspendare si nici macar ca nu a fost obligat ca intr-un termen de cateva luni sa se achite de obligatie, mai ales ca pana la acea data a mai avut 3 dosare de neplata, iar pensia este stabilita la minimul pe economie din anul 2002, cred. Adica 35 lei noi. Nici atat nu a fost in stare sa plateasca pe luna.
Ma saturasem, asa ca nu am mai facut nimic impotriva lui din acea zi, adica luna Mai 2003.
Acum mai are restanta ultimii 4 ani (de cand s-a terminat procesul) si inca 2-3 dinainte.
Dar m-am saturat de acesti judecatori pe care nu ii intereseaza soarta unor copii pe care sunt obligati sa ii apere. In Romania nu exista nici Drepturile Copilului si nici judecatori care sa le apere interesele.
M-am convins pe pielea mea. Daca o judecatoare, care si ea la randul ei este mama, este incapabila sa apere un copil, ce pretentii sa mai avem la altii?


Draga Ioana1974, deja am intrat in acest joc parchet-politie si viceversa, tu nu esti in singura situatie abordata astfel, mai erau pe la politie si altii, iar la judecatorie am fost intr-o situatie nu prea indepartata cand el m-a dat in judecata pentru reducerea pensiei , eu am facut intampinare iar judecatoarea a dat o pronuntare ca si cum nu as fi fost decat venita asa, in vizita la tribunal, i-a dat castig de cauza cf actelor legale, iar el m-a mai si sunat dupa proces si mi-a spus ca acela nu a fost decat un moft din partea lui! Acel proces, a carui cauza presimtea ca va fi de partea sa, a fost un moft! Sa se tot comporte unii barbati ca si cainii, sa tot faca la copii dupa care sa-si vada de drumul lor! Legea ii impinge de la spate!

In alta ordine de idei, fiind prima condamnare de acest fel a avut sansa suspendarii, in schimb daca il mai actionezi iar in judecata pentru acest fapt, ar tb sa primeasca iar condamnare si sa i se cumuleze cu prima.
daca noi nu luptam pentru copii nostri, atunci cine? Ce exemplu sa aibe ei de la noi? ca toleram reaua credinta si ca iti poti face de cap pe lumea asta?

Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2007
lumyana, utilizator

Alte discuții în legătură

Micsorarea pensiei de intretinere lunara (parat) r3b3cky r3b3cky Buna ziua. La momentul in fata trebuie sa depun o intampinare pentru urmatoarea speta: A.L. tata, obligat la pensie alimentara in virtutea unui divort din ... (vezi toată discuția)
Cine stabileste moneda pensiei alimentare (lei, euro) Ellyn Ellyn Buna ziua! Ajutati-ma va rog,nu stiu ce sa fac!!! Am 3 copii,2 in Italia si 1 in Romania,lucrez in Italia,am 2000 euro net,copilul din Romania m-a dat in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mat69 mat69 fiiul meu in varsta de 21 ani a facut plangere penala la politie pentru neplata pensiei alimentare di 1994 pana martie 2012. In ianuarie acestui an m-a dat in ... (vezi toată discuția)