Tatal copilului a platit pensia de intretinere ultima data pe 20dec.2006. Din aceasta cauza si pt faptul ca mai este dator pt vreo 8 luni cu aceasta(iul.2005-febr.2006), acum 2 saptamani, pe 27febr.2007, l-am reclamat la parchet.
Problema mea: Datoria din urma e din perioada in care avea serviciu, dar s-a disponibilizat in dec.2005 luand vreo 20.000ron, moment in care tot nu i-a platit copilului pensia restanta, iar in prezent a ramas si fara ajutor de somaj, nemaiavand nici un venit in acte. Intre timp(dec.2007) si-a cumparat o garsoniera. Poate fi acuzat de rea-credinta in aceste conditii, neplatind pensia din 20dec.2006 pana in prezent si el fiind fara venituri, dar el mai repetand gestul de neplata si cand avea serviciu?
Buna. Stiu ca nu sunt singura in situatia asta, dar ma apuca disperarea cand ma gandesc ca va dura iar 1 an, asa cum a durat data trecuta. Si ce este mai rau, am auzit ca datoriile mai vechi de 3 ani se prescriu. Iar el are 6 ani neplatiti. Nu am nevoie de banii lui, este o pensie infima - 35 lei noi - dar i-am spus sa ne lase in pace pe mine si pe copil. Dar nu intelege, vine cateodata si face scandal, cu toate ca au trecut aproape 12 ani de la divort. Iar fetita mea nu vrea sa il vada deloc. Oricum, o sa vorbesc si la Protectia Copilului sa vad daca este normal ca acesti nemernici prin mana carora trec aceste dosare sa taraganeze atat un drept legal al copilului.
Pensie alimentara
mat69
fiiul meu in varsta de 21 ani a facut plangere penala la politie pentru neplata pensiei alimentare di 1994 pana martie 2012. In ianuarie acestui an m-a dat in ... (vezi toată discuția)