avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cine stabileste moneda pensiei alimentare (lei, euro)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cine stabileste moneda pensiei alimentare (lei, euro)

Buna ziua! Ajutati-ma va rog,nu stiu ce sa fac!!! Am 3 copii,2 in Italia si 1 in Romania,lucrez in Italia,am 2000 euro net,copilul din Romania m-a dat in judecata pentru majorare,cu 3 ani in urma (in 2013),mi s-a fixat 1/6 din venitu net,dar nu o suma,acum ajutati-ma sa inteleg: 1- cine fixeaza suma ,cat am de trimis ? 2- cine fixeaza moneda de plata? 3-daca nu am toti banii (s-au adunat in 3 ani) ce mi se intampla,pot plati esalonat? 4-daca nu platesc ce se intampla?va rog sa imi raspundeti si mie,multumesc,o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:01, 15 Aprilie 2016
Daca exista o hotarare judecatoreasca care stabileste obligatia dvs. la plata unui procent de 1/6 din venitul net/lunar realizat, dvs. aveti obligatia sa trimiteti copilului cota stabilita, calculata lunar, in functie de venitul net realizat. Moneda de plata este leul, insa puteti trimite si in alta moneda echivalentul in lei. In cazul in care nu achitati pensia de intretinere a minorului, riscati sa fiti executat silit sau sa vi se intocmeasca dosar penal pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
:offtopic:
Nu mai deschideti subiecte noi pe aceeasi tema !
ati mai intrebat aici
www.avocatnet.ro/content/for...
fara sa ziceti ca exista deja o hotarare care va obliga.

Suma e deja fixata , nu e greu sa calculati 1/6 din cei 2000 pe care ii incasati lunar, 333. O plata partiala echivaleaza cu neplata, va poate face plangere penala.
Nu se adunau 3 ani daca v-ati fi rspectat obligatiile de parinte.
Va poate executa silit, prin poprire pe salariu.
Platiti cat datorati lunar plus o suma pt restanta.
Daca hotararea nu e definitiva, o puteti ataca daca sunteti in termen.
Restanta o pot plati in rate lunare? S-au strans vreo 500 milioane vechi,si e greu
Multumesc!
Cu acordul creditorului.
Trebuie sa ii dati lunar cat trebuie si o cota din restanta, poate va intelegeti. Daca nu, poate incerca sa va execute silit. Aveti bunuri acolo ? Daca nu, in afara de poprire pe salariu nu va poate face nimic.
Poate face plangere penala pt abandon de familie pt ca in toata aceasta perioada inteleg ca ati avut venituri.

Creditorul nu este obligat sa accepte o plata partiala. Dar este bine sa o faceti pt a se demonstra buna-credinta in achitarea obligatiei.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere minor Lorenanicoleta Lorenanicoleta Buna ziua. In august 2016 am introdus actiune la judecatorie pentru recalculare pensie de intretinere minor pe ultimii 3 ani deoarece instanta in 2007 a ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara cris87 cris87 buna ziua sunt intr-un proces de stabilire a paternitatii,nu am avut inca prima infatisare...insa vroiam sa va intreb pentru a fi pregatit,cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - 25% din toate veniturile tatalui? cristinani cristinani Buna seara, Intentionez sa il dau in judecata pe tatal copilului pentru plata pensiei alimentare si am nevoie de cateva sfaturi / raspunsuri: - in cazul ... (vezi toată discuția)