avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Solutie pentru o fuziune prin absortie a unei firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Solutie pentru o fuziune prin absortie a unei firme

Va rog sa-mi spuneti care ar fi modalitatea de absortie a unei firme aproape falimentara de catre o alta societate. Transformarea ei intr-un punct de lucru.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mitica47 , utilizator 09:21, 5 Mai 2010
In baza prevederilor Legii Societatilor Comerciale fuziunea prin absorbtie implica in general urmatoarele etape si proceduri:

• Intocmirea Deciziei Adunarii Generale a Actionarilor societatii care a initiat fuziunea si a Declaratiei societatilor absorbante privind stabilirea obligatiilor acestora;

• Intocmirea Proiectului de fuziune de catre administratorii societatilor care intra in fuziune – continutul acestui document fiind prevazut in Legea Societatilor Comerciale. Acest document trebuie sa contina informatii relevante legate de procesul fuziunii, fundamentarea fuziunii, termenele si conditiile fuziunii, determinarea valorii actiunilor, a raportului de schimb, a primei de fuziune (dupa caz), data situatiilor financiare aferente fuziunii;

• Depunerea documentelor la Registrul Comertului;

• Intocmirea raportului de fuziune de catre un expert independent desemnat de Registrul Comertului. Acest raport este intocmit pentru actionarii societatilor implicate in procesul de fuziune. Expertul independent va verifica, printre altele Proiectul de fuziune intocmit de administratorii societatilor care participa la fuziune si va stabili daca raportul de schimb este corect si rezonabil precum si daca metoda de calcul a raportului de schimb este adecvata.

• Publicarea Proiectului de Fuziune in Monitorul Oficial. Din acest moment creditorii societatilor implicate in fuziune au la dispozitie o perioada de 30 de zile pentru a formula obiectiuni legate de procesul de fuziune

• Intocmirea raportului de fuziune de catre administrator – de regula acest raport trebuie sa dea explicatii privind proiectul de fuziune si sa dea detalii de natura economica si legala legate de fuziune si in mod special despre raportul de schimb

• Punerea la dispozitie de catre actionarii societatilor intrate in procesul de fuziune a documentatiei de fuziune inclusiv printre altele si a proiectului de fuziune, raportul administratorilor si a expertului independent, a cenzorilor si auditorilor, a situatiilor financiare ale societatilor implicate in fuziune pe ultimii 3 ani.

• Intocmirea deciziei finale a actionarilor pentru aprobarea fuziunii

• Inregistrarea la Registrul Comertului a Deciziei finale a actionarilor pentru aprobarea fuziunii

• Publicarea modificarii statutului

Va multumesc. Vorba romanului. Incurcate sunt caile Domnului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune!!! - neacordare parti sociale mmer mmer exista situatii/cazuri in legatura cu o fuziune, cand e posibil sa nu se acorde actionarilor din societatile absorbite parti sociale la societatea absorbanta ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absortie carmenaurora carmenaurora BUNA ZIUA am inteles la ORC ca pentru fuziune prin absortie dintre 2 SRL, se depune in prima faza RAPORTUL DE FUZIUNE. as dori sa stiu concret ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Actionari persoane juridice fuzioneaza hajnyci hajnyci Buna ziua, Va rog sa imi dati sfaturi ce trebuie facut in cazul in care la o SA sunt 2 actionari, persoane juridice straine, care fuzioneaza. Ma ... (vezi toată discuția)