Buna,as dori sa stiu ce proceduri sunt necesare pentru pentru a fi trecute actele unui teren si o fundatie pe numele meu si al viitorului meu sot,mentionez ca terenul si fundatia sunt deocamdata pe numele socrilor mei,urmand ca dupa ce ne casatorim sa fie trecut terenul pe numele nostru si parintii mei sa termine casa.Pentru casa exista proiect si toate actele sunt in regula,insa nu stiu daca trebuie trecut proiectul de casa si autorizatia de construire pe numele nostru sau ce acte mai trebuie facute pentru ca sa nu ne atace nimeni in instanta vreodata si ca terenul si casa sa fie in proprietatea noastra.
Este vorba despre un teren al socrilor de 1080 mp,care se va imparti in doua,din care ne va reveni 425 mp,sora sotului locuieste cu socrii urmand sa ii revina ei casa.Viitorul sot va renunta la cealalta parte unde este casa socrilor si terenul,urmand ca si cumnata sa renunte la terenul care ne va ramane noua,numai ca deocamdata toate actele sunt pe numele socrilor si numai dupa ce ne vom casatori se vor face toate actele.
Cum este mai sigur cu contract de vanzare cumparare sau prin donatie si cu observatia cumnatei ca renunta la teren?
Buna ziua,multumesc pentru raspuns.
As dori sa va mai intreb daca este de ajuns ca doar terenul sa fie trecut pe numele nostru sau trebuie si toate celelate acte de dinainte(proiect de casa,autorizatii etc) schimbate?
Buna,ziua!
As dori sa va intreb daca este de ajuns ca doar terenul sa fie trecut pe numele nostru sau trebuie schimbate si toate celelalte acte dinainte pentru a fi proprietari pe teren si casa care se va construi?
Va multumesc!