Detineam un teren de1700 mp si 3/4 dintr-o casa,dar in urma unei intelegeri intre sotia mea,sora ei si socrii mei,am vandut terenul de 1700mp aferent si partea de 3/4 din casa cumnatei mele,iar socrii mi-au vandut mie si sotiei mele casa lor si pamantul aferent de 1600mp in ambele contracte socrii avand clauza de uzufruct viager.La cateva luni am inceput sa imi construiesc o casa pe terenul liber din curte,dar am ramas numai stadiul de fundatie pt ca socrii sunt cam nebuni de felul lor si au facut o reclamatie la politie ca sa nu mai locuim acolo pt ca ii luam la misto(este exact ce au declarat la politie).Declar ca socrii au umblat dupa proiectul de constructie al casei,avize si autorizatie,dar cu banii mei.Va intreb daca pot sa anulez contractele de vanzare-cumparare si sa imi recuperez banii bagati pana acum in casa inceputa? Unde anume in contract este pt ca eu nu am vazut nici o clauza.Nu se poate anula in baza unei donatii ascunse?
Clauza de reziliere este trecuta in contract. Teoretic, doar socrii pot cere rezilerea pentru neindeplinirea conditiilor contractuale. Verificati clauzele contractului si vedeti daca aveti temei legal de reziliere.
Referitor la recuperarea banilor investiti in casa inceputa, este mai greu. De la cine sa-i recuperati? De la socrii? In ce baza? V-au obligat ei sa construiti?