avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare imobil

Buna ziua. Am cumparat o casa (2 camere in iasi) si am observat dupa ce a fost incheiata tranzactia, cand am inceput sa construiesc ca nu este facuta din caramida ci din chirpici. Contractul nu mentioneaza materialul din care este facuta casa ci doar faptul ca este casa de locuit. Nu a fost facuta o evaluare. Pretul la care am cumparat-o este de 27000 euro. am citit contractul de 3 ori si nu este o mentiune asupra materialului dar exista un paragraf care spune "vanzatorii garanteaza cumparatorilor contra oricaror vicii ascunse care fac bunul vandut impropriu intrebuintarii la care este destinat sau care ii micsoreaza atat intrebuintarea cat si valoarea , incat daca cumparatorii lear fi cunoscut nu ar mai fi cumparat sau ar fi dat un pret mai mic. Garantia este datorata daca viciul sau cauza lui exista la data data predarii bunului." Casa a fost mereu din chirpici dar nimeni nu a pus intrebarea nici macar in momentul vanzarii, Pot ataca/rezilia contractul in baza celor de mai sus si sa imi recuperez banii? Vanzatorii au declarat ca ei au trait mereu cu impresia ca materialul din care e facuta casa este caramida. Ce pot face va rog datimi un raspuns
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 16:55, 29 Noiembrie 2017
"vanzatorii garanteaza cumparatorilor contra oricaror vicii ascunse care fac bunul vandut impropriu intrebuintarii la care este destinat sau care ii micsoreaza atat intrebuintarea cat si valoarea , incat daca cumparatorii lear fi cunoscut nu ar mai fi cumparat sau ar fi dat un pret mai mic.

Fraza de mai sus se scrie in toate contractele de v-c. Puteti incerca in instanta sa cereti rezilierea invocand evictiunea, dar nimeni nu va poate garanta ca veti avea castig de cauza. E ca la loto.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
prepeleac, utilizator
Multumesc. Stiti cumva daca sesizez in termen de 30 zile se poate rezilia la notar? sau trebuie neaparat trimis in judecata daca nu exista o intelegere amiabila?
Daca vanzatorul nu e de acord cu rezilierea atunci numai in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare fara mentionare de vicii ascunse UserName95 UserName95 Buna ziua, Doresc sa achizitionz un apartament intr-un bloc nefinalizat. Termenul de finalizare este inceputul lui 2022. Am cerut un model de contract si am ... (vezi toată discuția)
Rezoluțiune contract de vânzare-camparare apartament Myn1507 Myn1507 Buna ziua, In 2014 am achizitionat un apartament prin prima casa insa numai probleme mi-a facut. de cand l-am luat, am infiltratii, inundatii, umezeala, ... (vezi toată discuția)
Am cumparat 3 masini pentru a le vinde ulterior si am constatat urmatoarele. nicoletaaaa nicoletaaaa Va expun situatia sub forma unei spete: X vinde 3 masini lui y -faimos pentru circulatia acestui fel de marfa. Masinile sunt livrate ,pretul platit pe ... (vezi toată discuția)