Buna tuturor , la inceputul anului am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu socri mei , pe o casa si terenul aferent . Pe acest teren eu si sotia am construit o casa noua , Datorita neintelegerilor mele cu socrul , doresc anularea contractului de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. Ce se intampla cu constructia casei noi pe terenul lor .? cum fac sa anulez acel contract ?Mentionez toate actele pe casa noua sunt pe numele meu .Va multumesc .
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantei de judecata pentru rezilierea contractului solicitand despagubiri pentru constructia ridicata de dumneavoastra.
Nu va va fi usor.
chiar nu exista nicio modalitate de intelegere, eventual de despartire a curtii?
av. Gabriel Klein Kiritescu
Va multumesc pentru raspuns , la despartirea curti m-am gandit si eu , la casa noua nu renunt , dat fiind faptul ca socri mai au alti 3 copii (casatoriti), suprafata totala a proprietati este 1800 mp. ,noi cu constructia am ocupat 250mp.Ce trebuie sa fac ?
Sa faceti un gadr si sa despartiti curtea. Dumneavoastra sunteti nudul proprietar deci nu va poate impiedica nimeni.
Va trebui sa va indepliniti in continuare clauzele de intretinere din contract, in caz contrar putand sa solicite ei rezilierea.
Incercati sa le indepliniti doar prin sotie (fiica celor 2) ca poate pe ea o accepta mai usor.
Asa sunt batranii.
Multa bafta!
av. Gabriel Klein Kiritescu
Avem doua probleme distincte:
1. Contract intretinere
2. Constructor de buna credinta
Daca nu exista posibilitatea solutionarii amiabile a litigiului urmeaza sa va adresati instantei. Speta este delicata deoarece incercati sa va desprindeti din raportul obligational pe care vi l-ati asumat(intretinerea) si trebuie sa probati culpa beneficiarului intretinerii.
Constructia este a dvs. si veti obtine un drept de folosinta asupra terenului(superficie).
Dar asa cum v-a sugerat si colegul meu este o eroare sa solicitati dvs. reyilierea contractului. Dimpotriva, ar trebui sa va indepliniti obligatiile in litera contractului de intretinere si sa treceti peste asperitati.