avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vinzare cumparare cu uzufruct viager si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vinzare cumparare cu uzufruct viager si clauza de intretinere

buna seara .va rog sa ma ajutati,parinti mei au o proprietate pe care vor sa mi-o dea mie printrun contract de vinzare cumparare cu uzurfruct viaget si clauza de intretinere .intrebarea este daca se poate razgindi peste citiva ani si ce drepturi au fiecare eu am inteles ca nu pot ,,bate un cui ,, fara acordul lor . va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:56, 13 Mai 2010
Din momentul incheierii contractului deveniti proprietar, parintii raman doar cu un drept de folosinta a bunului.
Contractul se poate anula insa daca nu va indepliniti obligatia de intretinere.
va multumesc pentru raspuns. notarul a spus ca pentr u tot ce fac in acea curte trebuie acordul parintilor(demolez,,construiesc),se poate anula si daca in contract se trece o suma ca plata?

Orice faceti, trebuie sa respectati s sa nu stanjeniti dreptul de folosinta al parintilor asupra bunurilor, obiect al uzufructului.
Nu inteleg, la ce suma va referiti?
Nu se trece nici o suma. In contractul de intretinere pretul nu este in bani, ci este indeplinirea obligatiilor asumate.
adica eu platesc casa cu o suma parintilor mei prin contractul de vinzare cumparareder se mai adauga si aceste clauze,eu pot construi sau modifica casa dupa bunul meu plac sper sa ma intelegeti,multumesc.

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)
Nud proprietar si uzufructuar proprietar die.cristeas@arcor.de die.cristeas@arcor.de Buna ziua, am cumparat un apartament cu banii mei.In contractul de vinzare-cumparare se specifica ca eu sint nudist proprietar, iar bunica si prietenul ei ... (vezi toată discuția)
Doi uzufructuari - o singura renuntare in favoarea nuzilor proprietari andreea n. andreea n. Buna seara. Intrebarea mea este legata de modul in care se imparte si se desfasoara uzufructul in momentul in care unul din cei doi uzufructuari renunta la ... (vezi toată discuția)