avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... unde ma pot adresa? ? ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

unde ma pot adresa? ? ?

Va salut,am o mare problema si chiar am nevoie de o parere: acum 2 ani (2008) am cumparat o casa de la o familie,numai ca sotu a vandut cu o procura,evident m-am uitat pe procura si de ce notar este facuta si m-am dus la el cu toate actele.Acesta a luat actele si a verificat procura respectiva care era facuta de el si mi-a spus ca este Ok si ca,contractu de vanzare cumparare se poate face.Dupa o saptamana ne-am prezentat la notar am semnat actele de vanzare-cumparare.dupa 2 ani (2010) sunt chemat in judecata deoarece sotia a sustinut ca a anulat acea procura si ca actu este nul. Sa ajuns la procuror si notaru a recunoscut ca a gresit datorita volumului mare de munca la fel si secretara lui ,au scapat cu o amenda administrativa deoarece fapta nu prezinta pericol public(asa scrie in comunicarea de la procuror) si a trimis actu de vanzare-cumparare in judecata pentru a fi constatata nulitatea lui...ce sanse am sa nu se anuleze contractu de vanzare cumparare??
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:40, 4 Mai 2010
Fiind dobinditor de buna credintta solicitati prin cerere de interventie sau reconventionala partajul bunurilor sotilor astfel ca imobilul vi9ndut sa cada in lotul celui care v-a vindut si astfel actul de instrainare sa ramina valabil
buna ziua.
daca ati fost cumparator de buna -credinta dvs. puteti sa -l chemati in garantie pe vanzatorulu imobilului , solicitand restituirea pretului platit , cheltuielile de judecata , daune-interese precum si cheltuielile facute cu contractul de vanzare-cumparare .
va sfatuiesc sa angajati un avocat, pentru ca este un dosar greu
Inainte ca sa se poata cineva pronunta, trebuie sa vada nu numai actele dvs. ci si ce procese sunt intre cei doi.Sunt de aceeasi parere cu clegul meu, doasaru este greu va tebuie neaparat avocat , deoarece riscati sa va pierdeti apartamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor istoric imobil la cumparare am nevoie de raspuns mariuscilin mariuscilin buna seara sunt intro situatie cam disperata vreau sa cumpar o garsoniera am gasit ne-am inteles la pret am facut la notar cerere de autentificare la urgenta ... (vezi toată discuția)
Fals uz de fals elenavioleta elenavioleta am avut o relatie de concubinaj timp de 10 ani .in acest timp am cumparat un spatiu comercial pe numele meu . eu am lucrat in italia f mult timp si el a ramas ... (vezi toată discuția)
Mosteniri flori_minicards flori_minicards buna ziua in anul 1997 socrul meu a facut act de vanzare cumparare sotului meu pe o parte din casa de la tara unde locuia si fratilor sotului unuia ia platit ... (vezi toată discuția)