avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casa marcat exceptii cod caen 9003
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casa marcat exceptii cod caen 9003

Buna ziua!
Sunt Pfa in sistem real, si am ca obiect de activitate creatie artistica Cod 9003
Am gasit HG 479/2003 care la art 15 prevede exceptie de la obligatia de a folosi casa de marcat pentru activitatea de creatie artistica. Adica vanzarea unei lucrari artistice catre o persoana fizica se poate incadra in aceasta litera de lege??
Se poate emite doar chitanta? Sau factura + chitanta?

La asociatiile de proprietari, administratorul pana acum emitea chitanta la incasarea intretinerii. Este obligat sa foloseasca casa de marcat?

Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 08:22, 4 Mai 2010
Buna dimineata.
Dvs.vindeti ocazional,de aceea nu va trebuie casa de marcat.
Nu este ca in comertul cu amanuntul unde este necesara casa de marcat,vanzarile fiind zilnice .
Cu privire la cealalta problema,e de preferat sa completati factura cu chitanta.
O zi buna.
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - casa de marcat vs chitanta Ingerache Ingerache Buna dimineata! Sunt PFA - cod CAEN 9003 - Activitati de creatie artistica. Am un sediu unde desfasor cursuri (meditatii) de pictura si desen cu copiii. ... (vezi toată discuția)
Imi trebuie casa de marcat? valeanucarmen 31 valeanucarmen 31 Buna ziua .Am un PFA cu activitate design amenajari interioare , cod CAEN 7410 si am mai introdus acum ca activitate si activitati fe creatie artistica , cod ... (vezi toată discuția)
Pot taia factura si chitanta la o persoana fizica? cristinac77 cristinac77 Noi suntem o firma care avem clienti in general persoane juridice, deci facem factura si chitanta. Nu ne-am achizitionat casa de marcat. S-a ivit insa un ... (vezi toată discuția)