Darie Tudor a scris:
Câteva precizări:
1. Comunele se diferentiaza dupa categorii (număr de locuitori), nu grade. De fapt Legea unică a salarizării nici nu mai face referile la categorii de comune.
- studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice (în condiţiile prevăzute de art. IV alin. (5) din Legea nr. 251/2006)
Dacă îndepliniţi conditiile de mai sus şi sunteţi declarat câştigător al concursului sunteţi numit pe post definitiv
Ca o specificatie la specificarile dvs. sa mai adaugam din preacinstita lege 330/2009
"ART. 37
(1) Condiţia prevăzută la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu este obligatorie pentru recrutarea funcţionarilor publici de conducere, în cazul exercitării cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere, precum şi pentru funcţionarii publici care ocupă o funcţie publică de conducere, pe o perioadă de 5 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi.
(2) Funcţionarii publici prevăzuţi la alin. (1) sunt obligaţi să îndeplinească condiţia prevăzută la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în termenul prevăzut, sub sancţiunea eliberării din funcţia publică."
Categoria unei comune, nu este data de legea/legile privind salarizarea personalului, ci se stabilieste potrivit O.G. 53/2002 :)