avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general POT FACE O FACTURA MAI MARE DE 5000 RON?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

POT FACE O FACTURA MAI MARE DE 5000 RON?

II POT FACE UNUI CLIENT O FACTURA MAI MARE DE 5000 RON SI SA PLATEASCA PRIN CASA IN 2 RATE? SAU TREBUIE SA PLATEASCA NEAPARAT PRIN BANCA?
Cel mai recent răspuns: pirsu_flo , utilizator 18:06, 8 Februarie 2012
Factura poate fi mai mare de 5000RON. La limita se poate achita prin casa suma respectiva in conditiile in care in registrul de casa pe ziua respectiva se dovedesc incasari cumulate astfel incat sa se poata face plata in aceeasi zi fara a se depasi plafonul de casa.
rox_ann07 a scris:

II POT FACE UNUI CLIENT O FACTURA MAI MARE DE 5000 RON SI SA PLATEASCA PRIN CASA IN 2 RATE? SAU TREBUIE SA PLATEASCA NEAPARAT PRIN BANCA?

Factura mai mare de 5000 ron se poate achita numerar cu o singura chitanta, pina la limita maxima de 5000 ron, diferenta trebuie achitata prin banca (obligatoriu).
in cazul in care mi s-a emis o factura mai mare de 5000 ron si am achitat-o prin casa cu o singura chitanta intr-o singura zi, mai pot remedia greseala? a trecut ceva timp si factura nu poat fi anulata. este vina mea sau a unitatii emitente?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon casa irinuka2005 irinuka2005 Intrebare: 1.Exista un plafon la incasari in numerar? In afara de cel care spune ca nu ai voie sa incasezi de la un client mai mult de 5000ron intr-o ... (vezi toată discuția)
O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)
Mai multe plati cu chit pentru o factura ce nu depaseste 5000 ron komon komon Va rog sa-mi spuneti daca se pot face mai multe plati cu numerar cu chitanta la un furnizor pentru o factura care nu depaseste 5000 ron. Multumesc! (vezi toată discuția)