avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită bani retrasi din cont in contul datoriilor catre fisc
Discuție deschisă în Executare silită

bani retrasi din cont in contul datoriilor catre fisc

acum 2-3 saptamani am primit o citatie de la anaf, conform careia ni se vor bloca conturile, din banca si de la trezorerie, daca nu platim datoriile de 1800 lei. in urmatoarele 10 zile am efectuat cateva plati, am solicitat o verificare a fisei ROL, plus ca am prezentat dovezi ca nu suntem datori. dupa toate acestea, acum cateva zile am primit de la ei o adresa in care se specifica ca s-a sistat blocarea conturilor, deoarece sumele au fost platite. am banuit ca totul s-a rezolvat in urma solicitarilor mele. ieri am luat extrasul de cont si am vazut ca au fost retrasi 1800 lei, in urma sesizarii lor, banuiesc. este legal lucrul asta ? pot sa retraga bani din cont oricand vor, doar in urma unei simple adrese ?
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 13:10, 8 Mai 2010
Daca vi s-a pus poprire pe cont, cu siguranta ca a fost vorba despre o intreaga procedura legala.

Aveti posibilitatea sa formulati (daca mai sunteti in termen) contestatie la executarea silita sau sa solicitati compensarea sumelor "achitate in plus", urmare a acestui incident, sa zicem birocratic.

Probabil ca pana ati facut dvs. dovada achitarii creantelor respective, deja executarea silita prin poprirea contului fusese dispusa de catre autoritatea in cauza.
ANAF-ul solicita blocarea conturilor la banca. Bancile sunt obligate prin lege sa raporteze catre MF conturile inchise si deschise in fiecare luna, asa incat fiscul stie sigur unde aveti conturi deschise. Banca este obligata de indata sa blocheze contul si sa vireze sumele existente in conturile indicate de fisc. La o astfel de poprire nu prea are ce verifica banca. Fiscul emite titluri executorii si le transmite. Singurele sume pe care debitorul le poate utiliza in cazulin acre are poprire pe cont instituita de fisc, sunt cele pentru salariile angajatilor , daca este vorba de o societate comerciala debitoare.
Ba mai mult, codul de procedura fiscala, supune ca banca va efectua si schimburi valutare daca clientul sau, debitorul fiscului, are sume in cont in alta valuta decat in lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
Narcizaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cesionare/creanta-la administratia financiara bogdan.netejoru bogdan.netejoru Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea de a citi randurile de mai jos: Am un Srl o agentie de publicitate, un furnizor a dus toate facturile restante la ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi bancare vulpoi vulpoi Buna seara! As dori sa stiu in cazul in care o societate are contul blocat la banca unde isi desfasoara toate operatiunile bancare poate de schide un cont la ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi silvium76 silvium76 As dori sa intreb daca conturile de investitii deschise la societatile de brokeraj pot fi blocate de catre ANAF? (vezi toată discuția)