avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... alocatie de stat si indemnizatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

alocatie de stat si indemnizatie

Incerc sa aflu ce beneficii financiare am din partea statului pentru bebelusul care s-a nascut saptamina trecuta.=D>.. Stiu exact cind si cum voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului dar nu stiu care sint procedurile pt. a obtine alocatia de stat (200 RON parca) si alocatia aceea care se acorda o singura data si cumuleaza trusoul cu un stimulent sau cam asa ceva. (350 Ron parca)
M-ar ajuta mult daca stie cineva cind si unde se depun astfel de cereri,

Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: geomih , utilizator 13:35, 4 Mai 2010
Mergeti la primaria in circumscriptia careia aveti domiciliul( cu certificatul de nastere al copilului si cu cartea de identitate a dvs.) si portarul va va indruma catre serviciul care se ocupa cu asa ceva. Acolo veti completa niste formulare tipizate care vor constitui dosarul pentru ceea ce solicitati ( indemnizatie pt. primul nascut, trusoul si alocatia).
Sa va traiasca bebelusul si sa fie sanatos!
Minodora Sorian
sa va traiasca bebelusul!
intradevar, la primarie veti rezolva toate dosarele, 4 la numar: prima de la stat pt primul nascut ( 200lei ), trusoul ( 150lei) : acestea 2 se rezolva daca nu pe loc, oricum intr-un timp scurt, maxim o luna. apoi veti mai avea de completat 2 dosare: pentru alocatia copilului ( 200lei/ luna pana la 2 ani) si pentru indemnizatie crestere copil ( 600lei sau 85% din salariu / luna ). la aceste din urma dosare veti astepta ceva timp pana cand vor fi aprobate de catre directia de munca. sumele oricum vor fi trimise retroactiv, de la nasterea dreptului ( alocatia de la nasterea copilului, iar indemnizatia de la data expirarii concediului medical de maternitate - minim 42 zile dupa nastere ).
formularele tip le puteti gasi si pe net, pe un site al primariei dvs sau al directiei de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pentru cresterea celui de-al doilea copil ciulacu flory ciulacu flory buna! am nascut pe 9 octombrie2010 si am beneficiat de postnatalul de 2ani. Imi doresc sa mai fac un bebe dar nu am inteles legea din 2011. As vrea sa intru ... (vezi toată discuția)
Ccc1+ccc2 lumiella lumiella Am un copil cu handicap usor,peste o luna voi merge la comisie[are 2 ani],dar eu sunt insarcinata in luna a 6a.Cum procedez: 1.Eu raman in ccc1 si sotul cu al ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are copilul meu in ro? ninharsag ninharsag Mai bine zis, ce ce pot primi pt ea...ma refer la alocatie, indemnizatii,etc. ea s-a nascut in Irlanda, in 2008, are certificat de nastere irlandez, dar acum ... (vezi toată discuția)