avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul pentru cresterea celui de-al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul pentru cresterea celui de-al doilea copil

buna! am nascut pe 9 octombrie2010 si am beneficiat de postnatalul de 2ani. Imi doresc sa mai fac un bebe dar nu am inteles legea din 2011. As vrea sa intru din postnatal in postnatal si nu stiu dak mai pot sta inca 2 ani. M-am incadrat in cei 600lei+200lei alocatia bebelusului. Cat mai pot sta acasa si cati bani iau daca fac cel de-al doilea bebe? multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: ciulacu flory , utilizator 22:16, 31 Martie 2011
1. Daca veti naste al doilea copil inainte de a se termina CCC1, dupa ce se termina acesta veti intra in CCC2 pana ce al doile acopil va implini 2 ani. Indemnizatia si alocatia vor ramane la fel.
2. Daca veti naste dupa ce se termina CCC1 veti proceda la fel ca la CCC1. Vi se va calcula indemnizatai 75% din mediav veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii, in care intra lunile cat ati lucrat cat si lunile in care ati fost in CCC2.
3. Reveniti cu intrebari cand veti fi aproape de nastere.
va multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata indemnizatie bebe 2 byanca1984ro byanca1984ro Buna ziua. In iunie 2014 am nascut bebe 1, in mai trebuie sa ma intorc la munca din CCC 1 dar atunci voi fi insarcinta in 7 luni, urmand sa nasc in august bebe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ptr cel de-al 2-lea copil Crisaurel Crisaurel Buna ziua! Momentan sunt in concediu crestere copil si mai am 1 an. As dori sa stiu daca primesc indemnizatie si alocatie ptr cel de-al 2-lea copil in cazul in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru al doilea copil!! Corina271 Corina271 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei neclaritati pentru ca nimeni nu a stiut sa ma ajute Sotul este in concediu crestere copil si vreau sa ... (vezi toată discuția)