Lucrez la o firma, care anul trecut in baza OG 28 / 2006 s-a transformat in institutie financiar nebancara, adica din SRL am devenit IFN SA.
Printre numeroasele noutati si modificari, s-a ivit o problema. Cineva de la finante ne-a cumunicat faptul ca directorul general al sociatatii nu poate sa fie unul dintre actionari. Am citit de cateva ori atat OG 28 / 2006 cat si legea 31 / 1990 insa nu am gasit nimic concret.
Rog ajutor din partea juristilor care lucreaza de o perioada mai mare la "SA"-uri si care ma pot in aceasta problema. Deocamdata societatea noastra nu a fost inclusa in registrul general, din cauza unor probleme in actul constitutiv. Dupa ce am publicat in M.O. noul act constitutiv si practic inainte de a trimite dosarul la BNR, cineva ne-a atentionat asupra problemei ridicate mai sus, insa nu am gasit nici o referire la acesta prin cele doua acte normative.
Va rog sa imi spuneti daca actionarul poate sau nu sa indeplineasca si functia de director / director general si in ce conditii ? Care este baza legala ?
si oricum admin poate fi si dir gen daca actul const prevede asa
singura problema e ca isi desf activitatea in baza unui contract de mandat / admin si nu a c.i.m.
Nu m-am uitat inca, dar va multumesc oricum pentru ajutor. Parerea mea personala a fost ca persoana respectiva care a facut aceasta afirmatie, culmea, de la finante, a facut o confuzie intre actionar-administrator, respectiv actionar-director. Am vrut sa aud si alte opinii, mi-am zis ca poate mi-a scapat ceva.....
Contract valabil?
violeta2204
Suntem o regie autonoma, in care majoritatea contractelor comerciale incheiate sunt semnate de dir. general, financiar, juristi, responsabil de contract.... ... (vezi toată discuția)