avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SA - director - actionar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SA - director - actionar

Buna ziua..

Lucrez la o firma, care anul trecut in baza OG 28 / 2006 s-a transformat in institutie financiar nebancara, adica din SRL am devenit IFN SA.
Printre numeroasele noutati si modificari, s-a ivit o problema. Cineva de la finante ne-a cumunicat faptul ca directorul general al sociatatii nu poate sa fie unul dintre actionari. Am citit de cateva ori atat OG 28 / 2006 cat si legea 31 / 1990 insa nu am gasit nimic concret.
Rog ajutor din partea juristilor care lucreaza de o perioada mai mare la "SA"-uri si care ma pot in aceasta problema. Deocamdata societatea noastra nu a fost inclusa in registrul general, din cauza unor probleme in actul constitutiv. Dupa ce am publicat in M.O. noul act constitutiv si practic inainte de a trimite dosarul la BNR, cineva ne-a atentionat asupra problemei ridicate mai sus, insa nu am gasit nici o referire la acesta prin cele doua acte normative.

Va rog sa imi spuneti daca actionarul poate sau nu sa indeplineasca si functia de director / director general si in ce conditii ? Care este baza legala ?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: magyari , utilizator 15:35, 16 Martie 2007
din cite stiu eu distinctia se face intre dir general si admin si nu intre dir general si actionar.
si oricum admin poate fi si dir gen daca actul const prevede asa
singura problema e ca isi desf activitatea in baza unui contract de mandat / admin si nu a c.i.m.
Ati vazut propunerile de modificare ale legii 31 / 1990, dupa incheierea dezbaterilor publice ?
Sunt citeva clarificari dar si destule neconcordante
Nu m-am uitat inca, dar va multumesc oricum pentru ajutor. Parerea mea personala a fost ca persoana respectiva care a facut aceasta afirmatie, culmea, de la finante, a facut o confuzie intre actionar-administrator, respectiv actionar-director. Am vrut sa aud si alte opinii, mi-am zis ca poate mi-a scapat ceva.....
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2007
magyari, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu cat poate fi remunerat o persoana care face parte din consiliul de administratie klatyy klatyy D-NUL PRIM MINISTRU BOC S-A BATUT CU PUMNUL IN PIEPT CA MEMBRII CONSILIILOR DE ADMINISTRATIE VA PRIMI NUMAI 45 LEI DE PERSOANA . IN BAZA CAREI LEGI ? IN ... (vezi toată discuția)
Actionar - director general magyari magyari Vreau sa va ascult parerile intr-o problema aparuta ieri. Sunt consilier juridic la o societate pe actiuni, mai bine zis un IFN SA ( institutie financiar ... (vezi toată discuția)
Contract valabil? violeta2204 violeta2204 Suntem o regie autonoma, in care majoritatea contractelor comerciale incheiate sunt semnate de dir. general, financiar, juristi, responsabil de contract.... ... (vezi toată discuția)