avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cont bancar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cont bancar

Buna ziua. M-am hotarat sa divortez si as vrea sa stiu la ce sa ma astept la partaj. Bunuri comune foarte multe nu avem (casa este a mea dinainte de casatorie), dar eu am un cont bancar pe care l-am deschis inainte de casatorie. Banii aflati acolo au acumulat evident dobanda si pe langa asta am mai depus si alti bani in timpul casatoriei. Cum se va imparti suma din cont in cazul partajului? Daca eu nu sunt deacord ca banca sa ii dea ei un extras de cont cum ar putea ea sa-l obtina sau sa dovedeasca chiar existenta contului? Pot face ceva pentru a o impiedica - de exempl daca retrag banii sau ii mut in alt cont? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kyky_micky , utilizator 14:44, 4 Mai 2010
Tot ceea ce ati acumulat in timpul casatoriei se imparte jumatate jumatate.
Mai mult de atat, daca in timpul casatoriei ati scos si depus din nou banii (adica ati deschis un alt cont) se considera ca fiind cont deschis in timpul casatoriei si prin urmare se va imparti jumatate-jumatate.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei, de oricare dintre soti, sant, de la data dobandirii lor, bunuri comune ale sotilor.
Orice conventie contrara este nula.
Calitatea de bun comun nu trebuie sa fie dovedita.
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot:
a) bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei;
b) bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire, legat sau donatie, afara numai daca dispunatorul a prevazut ca ele vor fi comune;
c) bunurile de uz personal si cele destinate exercitarii profesiei unuia dintre soti;
d) bunurile dobandite cu titlu de premiu sau recompensa, manuscrisele stiintifice sau literare, schitele si proiectele artistice, proiectele de inventii si inovatii, precum si alte asemenea bunuri;
e) indemnitatea de asigurare sau despagubire pentru pagube pricinuite persoanei;
f) valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare.

Instanta poate dispune cu foarte mare usurinta verificarea existentei oricarui cont (in RON, EURO sau USD) dupa CNP-ul dvs. la toate bancile...mai mult de atat, in cazul in care nu recunoasteti existenta acestor conturi puteti fi acuzat de marturie mincinoasa...si nu va fi deloc bine.
In niciun caz si sub nicio forma nu puteti impiedica accesul justitiei la conturile cu pricina...
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
kyky_micky, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters209571 ContSters209571 Buna ziua! Meseria mea este de instructor auto independent. As dori sa stiu daca masina pe care eu imi desfasor orele de conducere auto face obiectul ... (vezi toată discuția)
Divort , depozit bancar exuser exuser Buna ziua, Eu si cu sotia am depus la judecatorie actiunea de divort acord, actiune semnata de ambele parti. In actiune nu s-a scris nimic despre partaj, ... (vezi toată discuția)
Divort alex5 alex5 Buna ziua, in cazul in care intentionez sa divortez si am : - conturi curente (gen ING Cont'ROL) - depozite bancare - o casa la care platesc credit ... (vezi toată discuția)