avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract individual de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract individual de munca pe perioada determinata

Buna ziua,
Pe perioada suspendarii unui CIm se poate incheia numai CIM cu durata determinata.
La incheierea unui CIM pe perioada determinata pe un loc de munca al unei persoane ce are CIM suspendat, care este perioada care se trece la durata CIM stiut fiind faptul ca un angajat al carui CIM este suspendat poate sa revina in urma renuntarii la suspendare?
Se poate trece ca data de incepere de activitate o data fixa si data desfacerii CIM "pana la incetarea suspendarii CIM pe respectivul post.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:51, 4 Mai 2010
nu.. se trece doar o data fixa.. atfel ar fi un contract cu termen aleatoriu sau sub conditie
Multumesc pentru raspuns.
Problema prezinta aplicabilitate practica deoarece in momentul in care persoana al carei CIM este suspendat revine la locul de munca in acel moment exista doua persoane care ocupa acelasi loc de munca.
Eu stiu ca in practica se "poarta" durata "pana la intoarcerea titularului", mai ales cu referire la salariatii in concediu de maternitate (care chiar se pot intoarce cand vor din suspendare).
Va sfatuiesc sa intrebati la ITM-ul de care apartineti daca este legal, in opinia lor, sa treceti "pana la revenirea titularului".

p.s.@avocatPetre: sunt perfect de acord cu motivul indicat de dvs., insa am descoperit si eu ca ITM-ul nu este absolvent de drept. In plus, situatia asta seamana cumva cu angajatul care ocupa locul unui concediat, si al carui cim inceteaza de drept la data reintegrarii concediatului (ce mai, avem aici un cim complet afectat de toate modalitatile posibile, modalitati care mai pot si fi complet necunoscute salariatului).#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu pt cresterea copilului casandra2008 casandra2008 pe 20 octombrie trebuia sa revin la locul de munca,dar am realizat ca postul meu este ocupat de altcineva si nici o intentie din partea angajatorului de a ma ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu maternitate AL MARIN AL MARIN buna ziua. am o problema de care m-am lovit si as dori sa stiu daca cineva a mai intalnit situatii similare. este vorba despre o salariata aflata in concediu ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu Ramona Valerica Ramona Valerica Sunt titulară în învățământ și am cim suspendat deoarece sunt în ccc.Copilul e născut în octombrie 2017 , iar eu aș vrea să mă întorc la muncă ... (vezi toată discuția)