avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare judecatoreasca definitiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare judecatoreasca definitiva

Care este exact procedura pt ca o hotarare judecatoreasca s aramana definitiva?adica dupa ce a trecut perioada in care putea fi contestata?trebuie mers la arhiva ,platita vreo taxa...
multumesc
Cel mai recent răspuns: monalisaalina , utilizator 16:44, 4 Mai 2010
Hotararea devine definitiva fara vreo procedura speciala, fie prin neexercitarea apelului in termen, fie prin judecarea apelului.
Nu trebuie sa faceti dvs. nimic pentru ca ea sa devina definitiva.
Pentu a obtine insa o copie a hotararii cu mentiune definitiva, trebuie sa cereti aceasta copie la arhiva judecatoriei/tribunalului care a pronuntat hotararea.
Bine,deci ca sa folosesc copia hotararii ramasa definitiva si irevocabila,trebuie sa o legalizez?ca mi s-a spus de o procedura ce cuprinde:o cerere,o taxa de timbru,un timbri judicia..etc...
Da, trebuie sa o legalizati cu mentiunea definitiva si irevocabila. Pentru asta trebuie sa faceti o cerere de legalizare, la care atasati o taxa judiciara de timbru de 2 lei si un timbru judiciar de 0,15 lei, precum si copia sentintei ce o doriti legalizata.
In general se elibereaza in aceeasi zi insa depinde de instanta.
Succes.
Multumesc frumos.
Cu respect,Monalisa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta divort csllngy csllngy Buna ziua. Divortul meu s-a pronuntat pe 8 decembrie 2010. Au trecut si cele 30 zile pt recurs. Acum vreau sa legalizez sentinta ( stampila definitiva si ... (vezi toată discuția)
Formular pentru legalizarea sentintei DorianDarius DorianDarius Buna ziua, acum un an de zile am avut proces si nu am primit acasa sentinta scrisa, sentinta este definitiva. Astazi am fost la arhiva si am intrebat si mi-au ... (vezi toată discuția)
Cum obtin hotararea de divort pe care sa scrie definitiv si irevocabil? tatiana.m tatiana.m O sa fiu scurta, pentru ca s-a scris deja mult pe acest subiect, dar eu vreau sa fiu mai bine informata si pentru obtinerea unei hartii, nu cred ca am nevoie ... (vezi toată discuția)