avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Buna ziua,ca sa pot iesi la pensie anticipata trebuie sa fiu neaparat in campul muncii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:45, 4 Mai 2010
1. Nu trebuie sa fiti "in campul muncii", trebuie sa aveti cu 5 ani mai putin decat varsta standard de pensionare si 10ani peste stagiul complet de cotizare.
2. Daca va referiti la pensia anticipata partiala va este suficient stagiul complet de cotizare (varsta este aceeasi ca mai sus).
3. Daca spuneati data nasterii si stagiul efectiv de cotizare va dadeam un raspuns mai precis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta iubisbb iubisbb Buna ziua, Daca sunt nascuta in mai 1957 si am 38 de ani vechime in campul muncii din care 22 de ani in grupa a II de munca cand pot iesi la pensie limita ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata roxanacarastanef roxanacarastanef Buna ziua, Care sunt penalizarile si condiitiile pentru o persoana de sex F, de 57 de ani cu 33 de ani vechime in campul muncii care doreste sa se pensioneze ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata ContSters437376 ContSters437376 Am o vechime in campul muncii de 37 de ani lucrati efectiv din care 10 ani si 6 luni am fost incadrata in grupa a doua de munca. Varsta mea fiind de 56 ... (vezi toată discuția)