Buna ziua!As dori sa intreb cum se poate face indiviziunea unui apartament compus din trei camere dintre care doua camere le detin eu cu sotia ,iar cea de-a treia camera colocatarul?.Multumesc anticipat!=D>
:) Cred ca va referiti la iesirea din indiviziune, care se poate face:
- fie in mod voluntar, atunci cand partile se inteleg si merg la notar, cel ce renunta la dreptul sau de coproprietate primind o sulta aferenta c/v cotei sale din imobil;
-in instanta, atunci cand partile nu se inteleg cu privire la partajarea imobilului, instanta, in functie de imprejurari, particularitati, atribuind bunul in natura unei parti, cealalta primind c/v cotei sale de proprietate din imobil.
Daca va referiti la un partaj de folosinta, si daca nu va intelegeti de buna voie cu ceilalti "colocatari"-si nesiliti de nimeni...aici glumesc :), o actiune in instanta va rezolva folosinta pasnica a imobilului de catre coproprietari.
Deci eu locuiesc in acel apartament cu sotia si suntem chiriasi iar colocatarul este propietar si el doreste indiviziunea si apoi cumpararea intregului apartament.
Aici nu este vorba despre indiviziune , nefiind incidenta starea de coproprietate. In acest moment dvs. si sotia nu detineti in coproprietate cu cealalta persoana vreo cota din imobil ,avand doar o detentie precara a a acelei camere Nu inteleg ce doreste mai exact proprietarul sa faca din moment ce este unic proprietar.
colocatarul care este propietar pe aceea camera doreste sa iasa din indiviziune si apoi sa cumpere tot apartamentul.Pentru aceasta deja a deschis proces Primariei.Ce sanse avem sa ne pastram cele doua camere,fiind chiriasi? Multumesc ptr ajutorul acordat din timpul d-voastra pretios!
Dreptul succesoral
adison
Dupa decesul tatalui meu, si impartirea masei succesorale intre mama si 2 copii, mi-a revenit o cota parte de 3/8 dintr-un ap cu 4 camere. Eu impreuna cu sotia ... (vezi toată discuția)