avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune

locuim intr-un imobil(apartament) compus din trei camere.Eu sunt propietar pe doua camere iar colocatarul propietar pe a treia camera si care doreste iesirea din indiviziune.Va intreb,ce inseamna mai exact in cazul nostru iesirea din indiviziune,ce sanse avem sa nu ne pierdem propietatea(cele doua camere),poate cere plata unei sulte la pretul pietei sau nu cu mai mult decat a cumparat plus imbunatatirile aduse propietatii(camerei).Va multumesc ptr rabdarea de a citi acest mesaj si eventual raspuns!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 07:58, 31 August 2010
e dreptul dansului sa ceara iesirea din indiviziune in instanta.problema e insa dificila ca sa reuseasca sa va oblige sa ii vindeti cele doua camere.
In principiu ar trebui sa va atribuie dvs imobilul urmand sa achitati sulta cuvenita precum si c/val inbunatatirilor .Pe de alta parte baniesc ca nu se poate realiza o partajare comoda a apartamentului si atunci se vor intocmi variante de lotizare.Apartamentul va fi evaluat potrivit pretului de piata.
C.civ spune ca nimeni nu paote fi obligat sa ramana in indiviziune,
deci celalalt coproprietar poate cere oricand iesirea din indiviziune.
Sulta se palteste la valoare de circualtie a partii ce revine celuilalt
coproprietar, iar aceasta valaore se va stabilit de catre un expert in cosntructii.
Dvs spuneati ca aveti in proprietate 2 camere, dar nu ati spun prin ce
act.
buna ziua.
de ce nu solicitati dvs. iesirea din indiviziune, avand in vedere ca detineti o cota parte din imobil net superioara acelui coproprietar??
in instanta, se va dispune efectuarea unei expertize tehnice, in functie de raportul expertizei urmand a se decide cum se va efectua iesirea din indiviziune , precum si valoarea sultei aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indiviziunea manolescu_radu manolescu_radu Buna ziua!As dori sa intreb cum se poate face indiviziunea unui apartament compus din trei camere dintre care doua camere le detin eu cu sotia ,iar cea de-a ... (vezi toată discuția)
Reducere valoare sulta vali_085 vali_085 Buna ziua! Daca am 5/8 din garsoniera si dovedesc ca am investit in acea garsoniera ma va ajuta la reducerea sultei in cazul iesirii in indiviziune. ... (vezi toată discuția)
Indiviziunea manolescu_radu manolescu_radu Buna ziua,as dori sa intreb in ce conditii se poate cere sistarea iesirii din indiviziune.Multumesc ptr eventual raspuns! (vezi toată discuția)