avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reducere valoare sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reducere valoare sulta

Buna ziua! Daca am 5/8 din garsoniera si dovedesc ca am investit in acea garsoniera ma va ajuta la reducerea sultei in cazul iesirii in indiviziune. Investitiile le voi face cu doua luni inainte de a deschide procesul de iesire in indiviziune. Asta pt ca nu sunt inca proprietar , voi cumpara acea cota si dupa aceea voi deschide procesul.
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 18:54, 8 Ianuarie 2010
vali_085 a scris:
Daca am 5/8 din garsoniera si dovedesc ca am investit in acea garsoniera ma va ajuta la reducerea sultei in cazul iesirii in indiviziune. Investitiile le voi face cu doua luni inainte de a deschide procesul de iesire in indiviziune. Asta pt ca nu sunt inca proprietar , voi cumpara acea cota si dupa aceea voi deschide procesul.

Buna ziua.
Pentru a face investitii intr-un bun stapanit in indiviziune cu terti co-proprietari, trebuie:
- ca investitia sa fie oportuna, judicioasa ca valoare, necesara si folositoare bunului (sa nu fie voluptorie, exagerata) si totodata sa conserve si/sau sa sporeasca valoarea bunului in speta;
- sa aveti acordul scris al celorlati proprietari in indiviziune.
Ulterior, daca faceti dovada ca ati realizat investitia din fonduri financiare proprii, c/v investitiei, evaluata de un expert judiciar, eventual se poate deduce din cuantumul stabilit al sultei.
Cu stima,
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
legalmgm, utilizator
Ar fi mai bine sa realizati partajul si apoi sa va ganditi la investitii.
Nu este prea clar: daca dvs. cumparati si restul de 3/8. veti stapani imobilul in intregime, deci nu mai poate fi vb. de partajare, deci nici de sulta!
Va trebui doar sa negociat un pret mai bun, care sa tina cont ca imobilul necesita imbunatatiri, pe care sa le faceti dupa cumparare.
Simplu.
Daca apartamentul va ramane in proprietatea dvs. nu aveti cui solicita c-val. imbunatatirilor. Mai mult, daca veti face imbunatatiri stiind , atat dvs. cat si cealalta persoana ca urmeaza sa faceti iesira din indiviziuane, chiar daca nu veti cumpara partea ramasa a celuilalt coproprietar si el va cumpara apartamentul urmand sa va dea sulta corespunzatoare, nu ve-ti primi c-val.imbunatatirilor efectuate pentru ca s-ar putea ca instanta sa va considere de rea-credinta, mai ales daca veti face investiile fara acordul celuilalt coproprietar.
Asa ca fiti f. atent ceea ce doriti sa faceti. Daca sunteti sigur ca veti cumpara partea celuilat coproprietar puteti sa faceti investitii fara nici o problema dar fara a ridica pretentii ca cealata parte sa va plateasca sau sa scada din sulta ce urmeaza sa o platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune manolescu_radu manolescu_radu locuim intr-un imobil(apartament) compus din trei camere.Eu sunt propietar pe doua camere iar colocatarul propietar pe a treia camera si care doreste iesirea ... (vezi toată discuția)
Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)
Coproprietate apartament carlito carlito Sunt coproprietar in cote egale (50%), impreuna cu fosta prietena, a unui apartament de 3 camere in valoare de 70.000 EUR. Eu am mai investit (am facturi pe ... (vezi toată discuția)