avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare proprietar imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare proprietar imobil

buna , am ceva neclaritati , parintii mei detzin o casa , nu mai locuiesc impreuna dar inca nu sunt divortati , ambii ar fi de acord sa imi dea acea casa , adik sa devin propritar , chestia bizara e ca nu pot merge cu ambii la notariat din anumite motive , ceva conflicte intre ei ...... este posibil sa pot deveni proprietar pe acea casa prin prezentarea pe rand cu tata apoi cu mama la notariat . Sa fac ceva legalizat din partea tatei cum ca e de acord , iar apoi cu respectivul act si cu mama sa ma prezint la notriat si sa devin proprietar de drept ? multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:30, 4 Mai 2010
Puteti vb cu notarul , stabilind ore diferite, pentru prezentarea ambilor la notariat.
In caz contrar, unul dintre, parinti poate face o procura speciala pt vanzarea apartamentului, si in situatia asta rezolvati problema!=D>
tatal poate face o procura speciala unei alte persoane ,iar cu acea persoana imputernicita sa vanda si cu mama , va puteti prezenta la notar sa faceti vanzare-cumpararea.
Va complicati :) si nu cred ca este cazul.

1.Unul dintre cei doi parinti, poate mandata, printr-o procura speciala, fie un tert, fie pe celalat parinte, sa semneze/perfecteze actul de v/c.
Sper ca ulterior sa nu existe incidente juridice cu privire la "primirea/predarea" pretului, existand riscul ca sotul care l-a mandatat pe celalalt sot sa-i solicite acestuia din urma, pretul...

2.Sau si mai simplu, sa vina ambii vanzatori, in aceeasi zi la notar, dar la ore diferite si sa semneze, pe rand, in fata notarului, actul...
tatal o poate imputernici pe mama sa semneze in numele lui printr-o procura speciala
Daca exista consens intre cei parinti,aveti variantele fie unul dintre parinti incheie procura in favoarea celuilalt ,fie direct pe numele dvs si astfel ,la notar urmeaza sa va przentati numai cu unul dintre parinti.

Alte discuții în legătură

Imputernicire pentru antecontract daria63 daria63 Buna ziua, Sunt in situatia in care vreau sa inchei un antecontract pentru cumparare imobil de la proprietari care sunt despartiti dintre care unul este in ... (vezi toată discuția)
Tranzactie prietenulomului prietenulomului Eu ca si reclamat am fost abordat de catre pirit care doreste sa incheiem litigiul . I-am prezentat doleantele mele , acesta a fost de acord . Intrebarea : ... (vezi toată discuția)
Procura clausimo clausimo vreau sa stiu si eu; legea din romania e valabila pt toti notarii sau alte cabinete cu alte obicee....ca eu nu mai inteleg nimik..de asta vreau sa si plek ... (vezi toată discuția)