avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tranzactie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tranzactie

Eu ca si reclamat am fost abordat de catre pirit care doreste sa incheiem litigiul . I-am prezentat doleantele mele , acesta a fost de acord . Intrebarea : sunt doi mostenitori , mama si fiul care au o treine din casa si pamint . Eu am doua treimi. Pentru a se putea finaliza tranzactia notariala este necesat sa fie ambii prezenti sau numai mama care este majoritara in treime respectiva ? Poate semna numai aceasta ca tranzactia sa fie valida ?
Cel mai recent răspuns: prietenulomului , utilizator 16:01, 29 Iulie 2013
In momentul perfectarii vanzarii trebuie sa fie prezenti toti proprietarii respectivului imobil ce face obiectul contractului. In situatia in care unul dintre ei nu poate fi prezent poate mandata o terta persoana ori pe celalalt proprietar, printr-o procura speciala de vanzare, autentica, data in fata oricarui notar, de a semna in numele sau contractul de vazare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Ioana Catalina Pipirigeanu Nechita, Consilier juridic
In primul rand trebuie sa aveti certificat de Greta ca ati renuntat la judecata. Apoi puteti tranzactiona la notar . Este o tranzactie partaj. Nu vanzare! Toti trei trebuie sa fiti prezenti fie personal fie prin procura.
OK MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate pearl pearl Buna ziua. Eu impreuna cu sotul am facut o procura notariala soacrei, pentru a putea administra bunurile noastre, noi fiind plecati din tara. In prezent dorim ... (vezi toată discuția)
Precontract de vanzare cumparare, nerespecat de catre vanzator tyby82 tyby82 In decembrie 2004 mama mea a incheiat un precontract de v-c (pe contract scrie ca este cu titlu executoriu), pentru cumpararea unui teren. S-a platit un ... (vezi toată discuția)
Procura speciala cristina1980 cristina1980 Se poate sa-mi trimita si mie cineva un model de procura in vederea cumpararii unui apartament in numele mandantului. Va multumesc (vezi toată discuția)