avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua!

Mama mea a decedat in martie 2009, nu am facut inca mostenirea. Mostenitori sunt tata(sotul ei), eu si sora mea(fiice). Tatal locuieste in casa construita impreuna cu mama. Bunica din partea tatalui are o casa. Am hotarat ca fiecare dintre fiice sa ramana cu cate o casa dupa moartea tatalui si a bunicei.Dar acum soro mea vrea sa isi faca act pe casa de la bunica, cum ea traieste e simplu poate sa ii faca contract de vanzare-cumparare sau intretinere, nu stiu cum sa fac ca ea sa declare ca va renunta doar la casa in care traieste tata, ca sa nu fac mostenirea, din cate am inteles costa ceva. Dati-mi o varianta va rog, daca se poate face ceva.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 22:00, 4 Mai 2010
deschideti succesiunea fie la notariat fie in instanta, se stabileste calitatea de mostenitor iar ea renunta in favoarea dvs. la partea ce i se cuvine, iar in instanta faceti tranzactie, e simplu si legal altfel nu se poate
daca va intelegeti taxele sunt mai mici in instanta si se pot returna daca tranzactia se efectueaza la primul termen de judecata
:offtopic: @ver, va rog frumos sa nu postati mesaje consecutive ci sa utilizati functia ,,edit" pentru a va completa raspunsurile. Va multumesc si va urez bun venit pe forum.
cu bunica poate incheia un contract de vanzare cumaparare pt acel imobil sau contract de intretinere.
iar dvs cu tatal si sora dezbateti succesiunea de pe urma mamei si faceti un act de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua se dau urmatoarele: bunicii paterni decedați de câțiva ... andi_erika andi_erika Buna ziua Se dau urmatoarele: bunicii pareri decedați de câțiva ani. Fara a se face sucesiune dupa decesul lor.Tata a locuit în casa părintească in ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decesul unui parinte marietaciolan marietaciolan Buna dimineata,va rog sa-mi expicati si mie ce mai pot face in urmatorul caz: tata a decedat acum 15 ani,am fost 4 frati dar o sora a decedat si am ramas 3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune directa bunic -> nepot leoberti leoberti Buna ziua. \"Detin\" un teren al carui proprietar este bunicul meu (decedat). As dori sa il trec direct pe numele meu fara a-l mai trece pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)